Relu Fenechiu și-a predat mandatul

Data publicării:
fenechiu Mediafax Foto-Liviu Chirica- RESIZED 1

 

Relu Fenechiu a anunțat, într-un prim interviu acordat după condamnarea în primă instanță la Înalta Curte de Casație și Justiție, că s-a întâlnit ieri, sâmbătă, cu premierul Victor Ponta, pentru a-i preda mandatul, pe care îl deține interimar, la șefia Ministerului Transporturilor.

Relu Fenechiu a fost condamnat vineri în dosarul „Transformatorul” și, în aceeași zi, președintele Traian Băsescu a semnat decretele de revocare a lui din funcție și de numire a premierului ca ministru interimar al Transporturilor.

Informaţiile oficiale despre felul în care a fost înlocuit Relu Fenechiu de la conducerea Ministerului Transporturilor au fost contradictorii în acea zi. Victor Ponta susţinea că Relu Fenechiu a demisionat, ce-i drept doar verbal, în timp ce preşedintele României anunţă că l-a revocat la propunerea prim-ministrului. Mai mult, premierul a oferit date contradictorii despre momentul şi conţinutul solicitării scrise pe care i-a înaintat-o lui Traian Băsescu.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, în primă instanță, la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”.

Relu Fenechiu este acuzat că, în perioada 2002 - 2005, a cumpărat prin firmele lui transformatoare vechi pe care le-a vândut apoi statului drept noi şi ar fi câştigat astfel două milioane şi jumătate de euro.

Avocaţii ministrului au atacat decizia cu recurs.

Citiți și:

Declarații contradictorii. Victor Ponta, între demisia sau revocarea lui Relu Fenechiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri