Remaniere, ziua a șasea. USL nu cade la pace. Avertisment Ilie Sârbu pentru Crin Antonescu

Data publicării:
USL Anotnescu Ponta constantin -Mediafax Foto-Razvan Chirita-5

Ilie Sârbu susţine că postul de preşedinte al Senatului, adică a doua funcţie în stat, aparţine de fapt conservatorilor, potrivit protocolului coaliţiei de guvernare. Mai mult decât atât, Ilie Sârbu îl avertizează pe Crin Antonescu, preşedintele Senatului, că social-democraţii ar putea forţa schimbarea lui din această funcţie. „Noi avem în Senat majoritate absolută, putem să facem orice schimbare. Nu se pune problema asta, dar eu vreau să le clarificam, ca să nu ajungem în situaţii de genul acesta", a declarat Ilie Sârbu, citat de hotnews.ro.

Liberalii resping în continuare propunerea premierului Victor Ponta de a crea un post de vicepremier şi pentru conservatori. Argumentul adus de liberali este că ei nu vor să se umfle artificial Guvernul. „Actuala distribuţie a portofoliilor şi numărul acestora au fost acceptate odată cu formarea actualului Executiv. Nu trebuie să căutăm soluţii de mulţumire a partenerilor politici, indiferent dacă aceştia se numesc PC sau Dan Voiculescu”, se precizează într-un comunicat al liberalilor.

A venit şi reacţia conservatorilor. Preşedintele partidului, Daniel Constantin, a afirmat că „e regretabil că domnul Antonescu promovează o politică a jignirilor şi a scandalului”.

Declarația a fost făcută după ce liderul PNL a declarat că ar fi o devalorizare a funcţiei de vicepremier crearea unui post pentru Daniel Constantin.

Şi Liviu Dragnea a criticat lipsa de flexibilitate a liberalilor în ceea ce priveşte crearea unui nou post de vicepremier special pentru conservatori.

„Am rămas surprinși că colegii de la PNL nu au acceptat această variantă și nu prea am înțeles de ce”, a spus Liviu Dragnea. Întrebat dacă acest refuz ar putea pregăti o mişcare mai drastică a PNL-ului, de exemplu ieşirea de la guvernare, Liviu Dragnea a răspuns: „N-am impresia asta, dar dacă au de gând să o facă, să o facă mai repede. Nu putem să o lungim la nesfârşit”.

Liviu Dragnea s-a declarat sceptic că liberalii vor accepta într-un final ca Partidul Conservator să primească un post de vicepremier.  

Remanierea guvernamentală a fost anunțată joia trecută de liderul liberal Crin Antonescu, în timp ce premierul Victor Ponta plecase la Soci. Copreședinții USL au dat asigurări că se înțeleseseră în prealabil asupra numelor miniștrilor, numai că pretenția liberalilor ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, propus ca ministru al Internelor, să fie și vicepremier a tulburat apele în USL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri