Remanierea bate la uşă | Miniştrii criticaţi de PSD

Data publicării:
sedinta guvern grindeanu gov

Evaluarea miniştrilor Cabinetului Grindeanu se apropie de final. Liviu Dragnea a anunţat că va încheia raportul până mâine seară. În aşteptarea deciziei privind o eventuală remaniere, iată o recapitulare: ce miniştri au fost criticaţi până acum de liderii PSD? Sunt cel puţin nouă membri ai cabinetului, certaţi măcar o dată. Plus premierul. Aşadar, nu este exclusă nici înlocuirea Guvernului cu totul.

Dintre toţi miniştrii arătaţi cu degetul de politicienii din partidul de guvernare, cel mai criticat a fost ministrul Finanţelor. Iar faptul că nu a venit la şedinţa privind legea salarizării a fost considerat un gest ofensator.

„Nu a fost o poziţie foarte confortabilă pentru mine şi pentru colegii mei faptul că ministrul de Finanţe astăzi nu a fost prezent”, a spus Liviu Dragnea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, are o lungă listă neagră: ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, ministru Energiei, Toma Petcu, ministrul Transporturilor, Alexandru Cuc, şi ministrul Apărării, Gabriel Leş. Nici relaţia primar-premier nu e mai bună.

Domnul prim-ministru nu m-a căutat. Cred că între noi şi între cei care am fost învestiţi cu autoritate de către cetăţeni nu trebuie să existe orgolii. Eu am fost aleasă de către bucureşteni, domnul Grindeanu a fost învestit de către Partidul Social Democrat şi Coaliţia PSD-ALDE să ocupe această funcţie”, a spus Gabriela Firea.

Liviu Dragnea i-a dat dreptate Gabrielei Firea. Premierul nu trebuie să comenteze chestiuni politice.

„Eu l-am rugat pe premier în mai multe rânduri să se abţină totuşi de la răspunsuri politice sau la reacţiile unor colegi”, a spus Liviu Dragnea.

De altfel, şi poziţia şefului guvernului este ameninţată

„Acolo unde vom constata deficienţe, nu ne vom da în lături să propunem schimbarea de miniştri, ba chiar a Guvernului, dacă constantăm că acesta a încetinit ritmul aplicării programului de guvernare”, spunea săptămâna aceasta Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD.

Un alt ministru care i-a nemulţumit pe cei din PSD este Tudorel Toader. Pachetul de legi privind Justiţia întârzie, se plâng social democraţii

Eu am un respect deosebit pentru ministrul Justiţiei, pentru anvergura sa profesională. Dar mie mi se pare că nici măcar cu viteza a doua nu este. (reporter: Aşteptaţi pachetul acela de legi mai devreme?) Da. Şi nu-l aştept numai eu, îl aşteaptă o ţară întreagă”, a spus fostul ministru Doina Pană.

Un alt ministru criticat la un moment dat de liderul PSD a fost Lia Olguţa Vasilescu. Acesteia i s-a reproşat că nu a ştiut să comunice în scandalul indemnizaţiilor pentru mame.

Şi ministrul Turismului a stârnit discuţii aprinse după ce a anunţat că vrea să schimbe brandul de ţară. În locul frunzei, Mircea Dobre vrea o oaie. Evaluarea Cabinetului Grindeanu ar trebui să fie gata duminică seara. După aceea, miniştrii vor fi chemaţi să discute raportul, iar social-democraţii vor decide, într-o şedinţă extinsă, cine rămâne şi cine pleacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri