Remus Borza: Judecătorii CCR și ministrul Justiției stau după Înalta Curte, în speranța că Dragnea va fi condamnat

Data publicării:
borza

Deputatul independent Remuz Borza este de părere că amânarea unei decizii a Curții Constituționale a României în cazul sesizării depuse de Florin Iordache era previzibilă, mai ales că în unele dosare e posibil ca faptele să se fi prescris deja. „Patru magistrați opinează pentru admiterea sesizării, patru pentru respingere, rămânând un singur judecător indecis. El este cel care va înclina balanța”, scrie Remus Borza pe blogul său.

„Miza este uriașă. În cazul admiterii sesizării, sute de dosare penale ar urma să fie rejudecate. În unele dintre ele, este posibil să se fi împlinit termenul de prescripție a răspunderii. Deși judecătorii constituționali au amânat de ieri pentru azi pronunțarea, timpul s-a dovedit a fi prea scurt pentru o astfel de hotărâre. Patru magistrați opinează pentru admiterea sesizării, patru pentru respindere, rămânând un singur judecător indecis. El este cel care va înclina balanța.[...]

Dar motivul real al amânării este legat mai degrabă de dosarul lui Liviu Dragnea, care se află în recurs la ICCJ cu termen pe 15 aprilie. Judecătorii Curții Constituționale așteaptă soluționarea acestui dosar, după care se vor pronunța și ei. Și Tudorel Toader, din aceleași rațiuni, joacă alba neagra cu ordonanțele. Și judecătorii constituționali, și ministrul Justiției stau după Înalta Curte în speranța că poate Liviu Dragnea va fi condamnat și trimis la ocnele de sare sau la tăiat stuf în Deltă.

Într-un atare scenariu, CCR ar respinge sesizarea Parlamentului privind un conflict juridic între puterea legislativă și puterea judecătorească. Evident, și Tudorică fără frică ar scăpa de ordonanțe și cu obrazul curat. Ar răsufla ușurată și doamna Vasilica, care nu ar mai trebui să dea extemporal la Bruxelles și sa aibă pe conștiința activarea Art. 7 din tratatul Uniunii împotriva României.

Doar că Livache al nostru, după cum se știe, e meteo sensibil. Și la ce vreme câinească avem, sigur îl ia iar durerea de șale. Atât de tare încât, pe 15 aprilie, nu mai scapă de cuțit. Dar, cel puțin pentru moment, scapă de pușcărie. Așa că socoteala judecătorilor de la CCR și a ministrului Justiției s-ar putea să nu se potrivească cu surpriza pe care le-o pregătește Dragnea de a mai amâna o dată dosarul la Curtea Supremă.

Ar fi și păcat să condamni un bun creștin tocmai în săptămâna mare. Asa că, de pe scaun, judecătorii ICCJ ii vor mai acorda un termen Întâistătătorul PSD”, scrie deputatul.

Citește mai multe aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri