Remus Cernea aduce „Ferma animalelor” în Parlament

Data publicării:
lege remus animale 12 ian

„Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale ca altele” - această frază a fost tranformată într-un proiect de lege, doar că se referă la oameni.

Mai exact la protestatarii din Pungești, cei care s-au luptat cu jandarmii ca să împiedice compania Chevron să exploreze gaze de șist în comuna lor.

În timp ce textul inițiativei are aproximativ zece cuvinte care nu reglementează nimic, motivul pentru care a fost depusă ne este explicat pe două pagini. Așa se află, de fapt, povestea unei excursii pe care inițiatorul legii a făcut-o la Pungești: Propunerea legislativă este o „lege” care face trimitere la acele presonaje din „Ferma animalelor” care au dorit să impună dictatura asupra celorlalte animale, își motivează deputatul inițiativa.

„Este o lege metaforă, o lege/protest față de abuzurile actualei puteri, care printre multe alte abuzuri a instituit la Pungești o zonă de siguranță specială, încălcând grav drepturile cetățenilor din acea zonă”, spune Remus Cernea, deputat independent.

De-a lungul timpului, parlamentarii s-au întrecut în propuneri legislative bizare. Spre exemplu, fostul deputat PDL Silviu Prigoană a dorit să transforme Palatul Parlamentului într-un mall. De asemenea, au existat propuneri pentru instituirea unei zile de sărbătoare a edililor, ca marile primării să planteze un copac pentru fiecare nou-născut sau ca angajații florăriilor și cei ai petshop-urilor să lucreze în zilele de sărbătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri