Remus Cernea, Mihai Sturzu, Cătălina Ștefănescu – Ce se va întâmpla la alegeri cu cei mai tineri parlamentari?

Data publicării:
deputati tineri

După experienţa muzicală, Mihai Sturzu se luptă să rămână pe scena politică. Asta după ce a fost exclus din PSD, din cauza unui conflict cu Liviu Dragnea. Se mândreşte ca deputat cu legea voluntariatului.

Mihai Sturzu, deputat neafiliat: „La început, mulţi credeau că a mai venit unul de la televizor, pe care îl ştie lumea că a avut o trupă, dar mulţi au fost surprinşi de faptul că eu chiar îmi doresc să fac politică. Cineva din PSD mi-a spus că dacă nu veneam la PSD, cine eram eu? Le-am spus că nu sunt pe planeta asta pentru că am ajuns în politică sau pentru că am ajuns într-un partid, ci pentru că ceea ce am făcut, am făcut muncind de la 16 ani.”

Pe Remus Cernea sunt slabe şanse să îl regăsim în viitorul Parlament. Spune că pleacă cu o conştiinţa curată şi mândru că a reuşit să aducă în discuţie teme tabu precum parteneriatul civil, impozitarea cultelor sau protecţia delfinilor.

Remus Cernea, deputat neafiliat: „Cetăţenii ar fi realmente şocaţi, sideraţi să vadă ceea ce am văzut eu şi până la urmă şocul pe care l-am simţit a fost şocul pe care cred că l-ar fi simţit orice cetăţean cu convingeri democratice. Am reflectat foarte mult şi probabilitatea cea mai mare este să nu candidez.”

De la televizor, Radu Popa a ajuns în Parlament cu PPDD. După ce a cochetat cu mai multe partide, pleacă dezamăgit din politică.

Radu Popa, deputat neafiliat: „În 2012, la început, când eram liderul grupului PPDD, venea Viorel Hrebenciuc, mă asculta, eu spuneam domnule să facem aşa, să facem aşa, mă asculta, mă asculta şi la un moment dat îmi spune bine, mă, lasă asta, tu pentru tine ce vrei?”

Cătălina Ştefănescu este la 27 de ani cel mai tânâr parlamentar, iar acum se gândeşte dacă va candida din nou.

Cătălina Ştefănescu, deputat PSD: „Despre mine s-au spus foarte multe lucruri neadevărate şi adevărate. Eu, da, am avut, de fapt am avut susţinerea întregului partid, nu doar a domnului Dragnea. Dacă mi-a plăcut în Parlament? Acum nu am mers acolo ca să îmi placă. Mi s-a părut un loc de unde poţi să mai schimbi lucruri, să mai mişti lucruri.”

Înaintea campaniei electorale, toate partidele promit că vor promova mulţi tineri pe listele pentru parlamentare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri