Remus Cernea provoacă o nouă dispută în USL

Data publicării:
29032013-2013-04-15-14h13m49s121

Încă de la început deputatul Remus Cernea a ţinut să precizeze că nu a propus legalizarea căsătoriilor între homosexuali ci doar recunoaşterea aşa-numitului parteneriat civil.

„Acele persoane care trăiesc împreună, care au o relaţie, dar care nu şi-au oficializat-o în faţa statului român prin căsătorie, pot să solicite recunoaşterea aşa-numitului parteneriat civil. Spre exemplu să obţină credite însumând veniturile celor doi parteneri”, a declarat Remus Cernea, deputat USL.

După ce va depune legea, deputatul va începe să facă lobby în Parlament.

„Voi încerca să conving cât mai mulţi din Parlament să o suţină şi ştiu că mulţi colegi gândesc ca mine”, a mai spus Remus Cernea.

Puiu Hașotti: „E o idee total aiuritoare”

Ideea este respinsă din start de unii colegii. Vicepreşedintele PNL, Puiu Hașotti, a cerut conducerii PSD Constanța retragerea sprijinului politic lui Remus Cernea.

„A făcut această propunere legislativă, care este total aiuritoare, întrucât căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt împotriva naturii. Domnul Cernea este o persoană excentrică - pentru a folosi doar un eufemism - şi nu are cum să aducă atingere USL-ului, este şi el un rătăcitor al unui partid presupus ecologist”, a declarat Puiu Hașotti, vicepreşedinte PNL.

Acum, rămâne de văzut ce decizie va lua excentricul lider PSD Constanța, Radu Mazăre. 

„Reacţia domnului Haşotti nu are obiect, întrucât eu sunt membru al Partidului Verde, or nu poate să îmi fie retras sprijinul de către un alt partid”, a comentat pentru Digi24 deputatul Remus Cernea.

Avocații spun că parteneriatul civil aduce beneficii legale cuplurilor care trăiesc împreună fără a fi căsătorite. „Beneficiază de asigurări de sănătate, se califică pentru credite , pot să adopte copii mai uşor”, explică avocata Eliza Ene-Corbeanu. „Cam acesta a fost primul pas pe care l-au făcut ţările din Europa până să ajungă la legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex”, adaugă avocata.

Olanda, Belgia, Spania şi Norvegia sunt ţările europene care permit căsătorii între cuplurile de acelaşi sex.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri