Remus Pricopie: A fost cea mai complicată zi de 13 din ultimii 29 de ani pentru România

Data actualizării: Data publicării:
remus pricopie km 0 2 1

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, spune că România a trecut marți prin cea mai complicată zi de de 13 din ultimii 29 de ani, făcând referire la rezoluția privind statul de drept în România, adoptată în Parlamentul European și raportul MCV, în care Comisia Europeană cere României să suspende implementarea legilor justiţiei şi procedurile de revocare și numire a procurorilor șefi.

Știm deja că interesele Președintelui PSD, care deține și a treia funcție în stat, nu corespund cu interesele acestei țări. Nu mai surprinde pe nimeni faptul că limitele constituționale și legale ale unor funcții/instituții publice sunt „reevaluate” periodic de Curtea Constituțională, ceea ce, încet, dar sigur, duce la modificarea Constituției României, prin interpretări și reinterpretări succesive. Nu se mai miră nimeni – ceea ce este foarte grav – că mandatul oficial al unor instituții publice este înlocuit cu „mandatul de partid”. A devenit ceva obișnuit să aflăm din presă – dacă aflăm – că la conducerea unei instituții a fost numită o persoană care nu are nimic în comun cu domeniul de activitate al acesteia, dar care are o bogată activitate politică, economică și/sau infracțională în Teleorman sau în „aria de acoperire” a decidenților din Teleorman.

Acesta este tabloul pe care îl văd în fiecare zi 96% dintre români, o bună parte a presei naționale și internaționale, partenerii strategici, organizațiile europene sau internaționale care monitorizează evoluțiile democratice – sau mai puțin democratice – din România.

De cealaltă parte avem sub 4% din populația României (conform „sondajelor secrete" PSD), câțiva politicieni din țară, 10-12 politicieni „centrali", un grup ceva mai lărguț de oameni de afaceri, care consideră că ceea ce face Președintele PSD este foarte bine. Discursul acestora din urmă este foarte greu de încadrat într-o formulă coerentă și este condimentat cu elemente de naționalism, victimizare, teoria conspirației, stângăcii, ridicol etc, „argumentat” de cele mai multe ori plecând de la zvonuri, informații false sau ipoteze de lucru care devin „certitudini” în timpul „dezbaterilor publice".

Evident că fiecare român are dreptul să creadă, să susțină și să reacționeze în raport cu orice cauză dorește, DAR acțiunea politică trebuie să se desfășoare în limitele legalității și în concordanță cu un proiect de țară. Prin urmare, interesul nostru nu poate fi să ne autoizolăm la periferia nedemocratică a lumii.

După ziua de ieri, 13 noiembrie 2018, care, pentru România, într-adevăr, a fost cea mai complicată zi de 13 din ultimii 29 de ani, rămân optimist că cei 96% dintre români, aflați în România sau în diferite colțuri ale lumii, interesați de politică sau nu, vor găsi (vom găsi) o soluție pentru ca această țară să meargă mai departe, fără să amputăm viitorul copiilor noștri”, a transmis Remus Pricopie, pe Facebook, rectorul SNSPA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri