REPER cere tuturor partidelor democratice să înceteze orice inițiativă de colaborare cu AUR

Data actualizării: Data publicării:
sedinta de plen in parlament
REPER cere tuturor formaţiunilor democratice să înceteze orice inițiativă de colaborare cu AUR. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul REPER cere tuturor partidelor democratice să înceteze, începând de astăzi, orice iniţiativă sau colaborare cu AUR ca organizaţie politică. De asemenea, REPER mai solicită liderilor partidelor parlamentare să se abţină de la colaborarea cu parlamentarii acestui partid atât în Legislativ, cât şi în afara lui şi să refuze orice asociere sau dialog cu reprezentanţii AUR, inclusiv refuzul prezenţei în emisiuni alături de aceştia.

„Incidentele declanşate de AUR în Parlament arată încă o dată caracterul extremist al acestui partid şi al liderilor săi. Fără formarea unui cordon sanitar şi o izolare totală a acestui partid extremist derapajele AUR riscă să ameninţe democraţia românească şi ordinea constituţională. Credem că este momentul ca autorităţile competente să sesizeze Curtea Constituţională pentru a determina dacă acest partid, care este o Alianţă a Urii, are ce căuta în politica românească”, a transmis REPER, într-un comunicat de presă.

De asemenea, partidul REPER cere de urgenţă lămurirea incidentului în care un reprezentant al conducerii AUR a introdus gloanţe în clădirea Parlamentului, pedepsirea persoanei şi comunicarea către public a tuturor datelor relevante ale acestui incident.

Un protest AUR are loc, miercuri, la Parlament, în care manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Jandarmeria Română anunţă că în exteriorul curţii Parlamentului se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia. Celor prezenţi le-a fost adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul.

O femeie, colaborator al Grupului AUR de la Camera Deputaţilor, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe, ea fiind dusă la Secţia 17 de Poliţie pentru verificări. Liderul AUR, George Simion, susţine că erau brelocuri, iar formaţiunea cere o expertiză tehnică pentru a clarifica situaţia muniţiei. „Gloanţele erau goale şi ruginite din câte ştim şi noi dar am vrea sa spună asta autorităţile, ca noi nu ştim şi nu avem expertiza”, a transmis Simion.

Totodată, Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală, după ce o colaboratoare AUR a încercat să intre cu muniţie în Palatul Parlamentului.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri