Replica lui C. P. Tăriceanu pentru C. Antonescu: „Lecţii de antibăsism nu primesc”

Data publicării:
tariceanu 20mfax-46136

Fostul președinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat duminică seara, la o emisiune televizată, că nu acceptă „lecţii de antibăsism” și nu și-a pus problema unei demisii din partid.

Nu m-a bătut niciun moment gândul acestei demisii. Nu am avut această idee şi nu am niciun motiv să demisionez. Am o datorie enormă pentru PNL. Mă simt legat de acest partid. Nu aş părăsi partidul pentru nimic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. „Discuţia excluderii e de domeniul absurdului”, a spus senatorul PNL.

Fostul premier consideră că a dat dovada faptului că a luptat cu Traian Băsescu şi PDL.

„E deplasat să mi se spună că aş fi într-un fel infleunţat de către adversarii noştri politici. În contextul în care vedem o serie de politicieni, cum e domnul Gabriel Oprea, care e pare-mi-se vicepremier, aleşi pe listele USL, amintesc că timp de patru ani, cu un guvern minoritar, i-am ţinut faţă lui Băsescu şi multă lume spune că apreciază cum i-am făcut faţă lui Traian Băsescu. Multe lucruri pot să accept, dar lecţiid e antibăsism nu primesc. În adversitatea în care am fost eu cu Băsescu... E foarte uşor să-i ţii faţă acum lui Băsescu”, a subliniat Tăriceanu, într-o emisiune televizată.

Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a criticat ieri declarațiile fostului lider al PNL, Călin Popescu – Tăriceanu, referitoare la organizarea unor alegeri primare pentru a desemna candidatul la alegerile prezidențiale. El a comentând că cei care fac declarații care afectează imaginea partidului și cei care sunt marionete ale propagandei lui Traian Băsescu trebuie să decidă singuri dacă vor să mai rămână în partid.

„Nu am și nu am avut niciodată sentimentul că există ceva ce nu putem discuta, propune sau decide în PNL. Am însă convingerea și am avut-o întotdeauna că nu ne putem bate joc de munca a mii și mii de colegi, că nu ne putem bate joc de numele acestui partid și că aceia dintre noi care au ajuns în situația de marionete ale propagandei lui Traian Băsescu trebuie să decidă dacă mai doresc să continue să facă parte, să reprezinte și să servească PNL. Decizia este a lor, decizia nu a fost și nu poate fi, decât în cazuri de forță majoră, una administrativă”, a subliniat liderul liberal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri