Replica lui Dragnea la atacul lui Iohannis: Președintele care se îneacă și îi e lene să vorbească a semnat bugetul ieri

Data actualizării: Data publicării:
dragnea

După ce președintele Klaus Iohannis a acuzat sâmbătă PSD-ul de ipocrizie în timpul summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European, Liviu Dragnea i-a răspuns ironic. Liderul PSD l-a numit "președintele care se îneacă", făcând referire la faptul că şeful statului s-a oprit de mai multe ori în timpul discursului de la Summitul PPE.

Ieri, preşedintele care se îneacă, constat că şi îi e lene să şi vorbească a semnat bugetul Românei. Eu nu ştiu cum a reuşit ieri să îl semneze, să faci un asemenea efort, adică să iei un stilou și să semnezi, îți trebuie mult să te gângești. Putea să îl semneze de acum o lună şi milioane de copii români ar fi beneficiat de alocaţii mai mari de la 1 martie, deja primarii ar fi început să lucreze pe programe finanţate pe acest buget, programele din sănătate ar fi început să funcţioneze, pentră că prin acest buget am alocat 7,3 miliarde de lei în plus față de anul trecut la sănătate. Este cea mai mare sumă alocată vreodată pentru sănătate în România. Sunt milioane de copii, milioane de români care vor beneficia de un acces la sănătate mult mai bun", a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că, urmare a bugetului de stat pentru 2019, milioane de români vor beneficia de condiţii de viaţă mai bune "prin programele de dezvoltare pe care le finanţăm".

"Încercăm de ieri, de când acest "leneş" a aprobat bugetul, este disponibil Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, accesibil pentru autorităţile locale, în valoare de 10 miliarde de euro, unde puteţi depune proiecte doar prezentând autorizaţia de construire sau, dacă Guvernul va completa ordonanţa respectivă, să se poată depune documente pentru reparaţii şi întreţinere curentă. Bani sunt, voinţă politică este", a adăugat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri