Replica lui Klaus Iohannis pentru Dan Barna: Poate mă lămurește care e treaba cu prafurile

Data publicării:
klaus iohannis si dan barna isi dau mana la o intalnire la cotroceni
Sursa foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis i-a dat replica lui Dan Barna, după ce acesta a spus că „praful de stele de pe umerii” săi şi ai lui Ludovic Orban s-a risipit. Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele a spus că nu ştie la ce se referă Dan Barna dar că poate îl va lămuri „respectivul politician, la consultări, care e treaba cu prafurile”.

„Nu ştiu care e treaba cu praful, dar poate mă lămureşte respectivul politician când ne vedem la consultări care e treaba cu prafurile”, a spus preşedintele României.

„Însă, mi s-ar părea foarte riscant să perpetuăm acest interimat până în decembrie. Repet, întoarcerea la electorat este soluţia democratic corectă şi legitimă, însă ea nu se poate realiza doar prin voinţa preşedintelui, ci atunci când întreaga conjunctură politică este de aşa natură”, a completat Klaus Iohannis.

Nu e vorba de a fi inamici, dar e foarte bine ca declarațiile să fie consecvente și cu gesturile politice corespunzătoare. Așteptările noastre țineau de acel acord politic pe care l-am semnat cu PNL.

Mesajele din ultimele zile și ale președintelui Iohannis și ale premierului Orban sunt o recunoaștere a faptului că praful de stele de pe umerii PNL s-a risipit, rezultatul spectaculos al președintelui Iohannis a creat pentru o perioadă perspectiva că PNL va putea să guverneze singur și am văzut un PNL arogant, un PNL care va încerca prin toate mijloacele să ia o distanță superioară față de ce înseamnă perspectivă de colaborare post electorală.

Ori, cele 25 de ordonanțe, ceea ce se întâmplă acum cu ordonanța privind anticipatele și toate aceste bâlbe din ultima perioadă, performanța unor miniștri, performanța în audieri, toate acestea au schimbat praful de stele că PNL e singura soluție pentru România, înțeleg și cei de la PNL acest lucru, e clar că pentru România și stabilitatea României e nevoie de o coaliție de guvernare. În momentul de față se întâmplă un poker în desfășurare și cu cărțile de pe masă”, spunea Dan Barna, vineri, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri