Reprezentanța Comisiei Europene în România publică discursul integral al lui Juncker, după mesajul postat de PSD

Data publicării:
20190111134108_OGN_1974-01 Juncker dancila Inquam Photos Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Reprezentanța Comisiei Europene în România a redat, pe Facebook, mesajul complet al președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, susținut la Ateneu, privind drepturile omului. Publicarea mesajului integral vine după ce PSD a redat anumite părți din discursul lui Junker, trunchiat, și a omis referirile la statul de drept și la lupta împotriva corupției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

„În discursul de la Ateneul Român, Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, a afirmat: <<Când e vorba despre drepturile omului, când e vorba despre statul de drept, când e vorba despre respectarea statului de drept, când e vorba despre lupta împotriva corupției, niciun compromis nu e posibil>>”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Precizarea vine după ce PSD a postat miercuri un mesaj pe pagina de Facebook, în care era citat același discurs al președintelui Comisiei Europene, dar cu unele omisiuni:

„OUG privind completele ilegale de la Înalta Curte nu va achita pe nimeni, nu va stabili vinovății sau nevinovății! Doar va restabili un principiu fundamental din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene care spune că fiecare cetățean european „are dreptul la un proces echitabil în fața unei instanțe constituită în prealabil prin lege”. Va fi un răspuns corect, în acord cu mesajul Președintelui Comisiei Europene care spunea la București că „atunci când este vorba de drepturile omului niciun compromis nu este posibil” din partea UE”, este mesajul postat de PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri