Rețeaua de la Prahova. Vlad Cosma, deputat PSD: „Voi cere să se facă dreptate”

Data publicării:
vlad cosma

„Voi cere să se facă dreptate”, le-a spus el jurnaliștilor, refuzând să facă orice altă declarație până luni. „Vă spun doar că până luni nu vă dau nicio informație, o să răspund numai în fața comisiei juridice și o să-mi citesc declarația în plen. Alte comentarii nu vreau să fac, nu doresc să fac, nu am voie să dau alte amănunte, pentru că sunt și alte persoane implicate. O saă dau alte informații luni, după plen”, a spus deputatul.

Vlad Cosma este fiul președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și el cercetat - în libertate sub control judiciar - pentru trafic de influență. Ambii sunt bănuiți că ar fi acordat contracte din bani publici unor firme care au dat mită.

Miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaților a primit solicitarea procurorilor de a încuviința arestarea deputatatului Vlad Cosma. Dosarul a fost trimis la comisia juridică, urmând să fie analizat de către deputați, care vor dori să vadă ce probe sunt în acel dosar. O decizie se va lua cel mai probabil luni.

Comisia juridică va elabora un raport prin care va aviza sau nu cererea procurorilor. Raportul, care are doar o valoare de recomandare, merge apoi în plen, unde este votul decisiv în privința arestării deputatului. În cazul unui vot negativ, deputatul va fi cercetat în libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri