Reţeta unui lider european pentru a cuceri publicul

Data actualizării: Data publicării:
discurs-donald-tusk-ateneu

Discursurile politicienilor de la noi, puse în oglindă cu ale liderilor europeni, nu arată bine deloc. Dovadă e discursul lui Donald Tusk de acum două zile, care, dacă ar fi fost pe un stadion, ar fi ridicat lumea în picioare. Un discurs în limba statului în care a fost invitat, cu referiri la trecutul ţării, cu punctarea unor momente care au rămas în istorie şi cu citate din scriitori marcanţi: o reţetă pe care şeful Consiliului European a folosit-o şi la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de Bulgaria.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: Ştiu cât de rezistentă şi de creativă este naţiunea română.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, în discursul ținut anul trecut la Sofia: Aţi fost mereu un popor determinat şi curajos!

Donald Tusk, președintele Consiliului European: După cum spune Mircea Eliade, lumina nu vine din lumină, ci din întuneric. Şi amintiţi-vă şi de aceste vorbe ale lui Andrei Pleşu: toate obstacolele ne par ziduri, problema e să le tratăm drept oglinzi sau ferestre.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, în discursul ținut anul trecut la Sofia: Cum se schimbă peisajul ca prin magie. Fiecare privire dezvăluie noi frumuseţi. Acest citat din Ivan Vazov, părintele acestui loc, surprinde spiritul sărbătorii de astăzi.

Donald Tusk, președintele Consiliului European: Episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în minte a fost finala de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a invins Barcelona. Fac un apel la români, să apere fundamentele civilizaţiei noastre politice cu aceeasi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat 4 penalty-uri la rând.

Donald Tusk, președintele Consiliului European, în discursul ținut anul trecut la Sofia: Cred că în timpul deţinerii preşedinţiei vă veţi dovedi la fel de eficienţi ca Hristo Stoichkov la Cupa Mondială de acum un sfert de secol!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri