RETROSPECTIVĂ 2014 | Politicienii spun lucruri trăsnite

Data publicării:
parlament - 6846216-Mediafax Foto-Mihai Dascalescu-2

Un exemplu grăitor de "dialog civilizat" în legislativul românesc:  

-Doamnă, ce doriţi? Procedură, ce doriţi? Microfonul 2. dacă nu e procedură, vă tai microfonul!

-O să fac propunerea să desfiinţăm aceste microfoane, că mă simt ca o dizeoză la o nuntă! 

-Vă mulţumesc mult dna senator, nu e procedură. Închideţi vă rog microfonul!...

De departe, cele mai penibile situaţii s-au petrecut în Parlament, locul unde aleşii ar fi trebuit să voteze legi. Limbajul deputaţilor şi senatorilor a fost destul de colorat, mai ales atunci când s-a dezbătut problema migraţiei politice a primarilor şi consilierilor judeţeni şi locali.

Alin Tişe,senator PDL: "sunt prostituate politice"

Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL :" Aceşti traseişti politici, primarii, care au practicat vagabondajul politic, au fost momiţi pentru doi arginţi".

Cristian Dumitrescu, vicepreşedintele Senatului : "Îmi cer scuze eu pentru ideea că cel care se deplasează de la un partid la altul este un vagabond"

Tudor Barbu, senator PNL: "Discutăm aşa cum s-a spus despre una dintre cele mai abominabile decizii luate de un Guvern postdecembrist."

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD: "În ce categorie sunteţi ? La prostituţie , la vagabonzi, la trădători?"

În Camera Deputaţilor, preşedintele Valeriu Zgonea le-a dat colegilor săi o lecţie de logică atunci când cearta pe funcţiile de conducere era în toi: "În grupul conservator a apărut un vagon nou de ardei, acum că e toamnă, ardei gras. Şi atunci ardeiul ăsta gras aduce beneficii Partidului Conservator. Noi trebuie să vedem care este ponderea şi să dăm Partidului Conservator mai multe funcţii, dacă ardeiul gras înseamnă mai mulţi bani. Eu sunt şeful pieţei şi constat că s-au schimbat ponderile în piaţă şi trebuie să iau taxa, ca să aduc bani la buget. UNPR functionează în grupul PSD si are din ponderea PSD. În curtea mea există un vagon în plus de morcovi, ei sunt în curtea mea."

Anul 2014 a fost marcat de alegerile prezidenţiale, implicit de gafele politicienilor în campanie. Victor Ponta a fost convins că va câştiga: "cu siguranţă în turul unu va fi o cafteală la care nu doresc sa particip. În turul unu îmi voi lua popcorn şi o băutură răcoritoare, mă voi uita la dezbaterile între doamnele Macovei, Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis şi asa mai departe..."

Tot în timpul campaniei electorale, Klaus Iohannis a făcut o declaraţie şocantă într-un interviu acordat cotidianului Gândul, când a venit vorba despre casele sale.

-Klaus Iohannis: da, am fost şi profesor.

-Moderator: salariul de profesor abia le permite unora ce lucrează în învăţământ să trăiască de la o lună la alta.

-Klaus Iohannis: este o mare problemă

-Moderator: să-i inţelegeţi şi pe oameni aceia, când se întreabă: eu cu ce am greşit, de ce nu am reuşit ca prin muncă cinstită, ca domnul Iohannis, să am şase case?

-Klaus Iohannis: ghinion

-Moderator: ei au (ghinion)?

-Klaus Iohannis: Eu am ghinion

Nici viaţa partidelor nu a fost prea dulce. Dat afară din PSD, Marian Vanghelie a simţit nevoia să se răzbune pe cel care, susţine el, l-a executat politic, Victor Ponta: "Ponta s-a dus la Băsescu şi l-a rugat să-l pună ministru al Justiţiei. Aţi văzut şi pozele, aşa face cu toata lumea - miau miau- , a spus bine preşedintele (că este) pisicuţ"

Victor Ponta a fost taxat şi de Traian Băsescu când i-a propus pe Rozalia Biro şi Claudiu Manda pentru a intra în Guvern miniştri la Cultură şi Buget : "Doamna Rozalia Biro : de la ea a aflat toată România că nu are nici un biped în familie şi, de asemenea, tot de la domnia-sa am aflat că în Romania se nasc tot mai puţini bipezi."

Iată şi farsa de la care a pornit totul, realizată de un post de radio:

-DJ: Există copii, din aceştia, bipezi?

-Rozalia Biro: Aa..da, din păcate pot sa spun ca există, politica administraţiei locale a fost destul de, să spun aşa, aspră faţă de acest fenomen . Ceea ce înseamnă că numărul lor este în scădere drastică.

-DJ: în familie nu aveţi bipezi?

-Rozalia Biro: NU

Traian Băsescu l-a pus la punct şi pe Claudiu Manda: "cea mai complexă experienţă a lui Manda este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic de acolo este valoarea biletelor rupte sâmbăta."

Concluzia este trasă, involuntar, de şeful deputaţilor, Valeriu Zgonea : "Ne place să fim frumoşi la televizor, dar să nu respectăm regulamentul, să-l înţelegem. Să muşcăm microfonul şi să spunem numai trăsnăi"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri