Sari la conținut

Retrospectivă 2017. Parlamentarii care n-au mai vorbit în plen de la depunerea jurământului

Parlamentul a devenit pentru mulţi dintre aleşi mai mult un loc de odihnă decât un loc de muncă. Dacă unii dintre parlamentari s-au remarcat prin activitatea intensă din ultima perioadă, alţii au strălucit prin tăcere. Zeci de parlamentari au vorbit o singură dată de când şi-au preluat mandatul, acum un an: la depunerea jurământului.

Primul an de mandat a fost pentru mulţi parlamentari plin de linişte. Unii au vorbit în plen o singură dată, timp de aproximativ 40 de secunde: la depunerea jurământului.

40 dintre cei 464 de parlamentari aleşi în 2016, au făcut doar act de prezenţă în plen. Coaliţia de guvernare numără cei mai mulţi aleşi cu mai multe mandate şi fără nicio intervenţie în plenurile celor două camere. Printre ei, deputatul ALDE Eugen Durbacă şi fostul ministru al sănătăţii Nicolae Băniciou. La masa tăcerii din Parlament s-au aşezat şi unii aleşi ai Opoziţiei, precum fostul purtător de cuvânt al liberarilor, Ionuţ Stroe. Aproximativ 30 de senatori şi deputaţi au vorbit de două ori mai mult, adică de două ori.

Unii dintre cei mai cunoscuţi parlamentari nu se pot lăuda nici cu proiecte de lege. Fostul premier Victor Ponta a depus un singur proiect, iar coelgul său de partid, deputatul Daniel Constantin, a avut trei propuneri de legi în ultimul an.

Aleşi care au vorbit o singură dată

Eugen Durbacă, deputat ALDE

Ionut Stroe, deputat PNL

Nicolae Bănicioiu, deputat PSD

Ioan Vulpescu, senator PSD

Cornel Popa, senator PNL

Adrian Mocanu, deputat PMP

Ambrus Izabella Agnes, deputat UDMR

Dănuţ Andruşca, deputat PSD

Nicuşor Halici, deputat PSD

George Ionescu, deputat PNL

sursa: www.cdep.ro, www.senat.ro

Aleşi care au vorbit de două ori

Tudoriţa Rodica Boboc, deputat PSD

Mihai Doru Oprişcan, deputat PNL

Petru Farago, deputat UDMR

Bogdan Gheorghiu, deputat PNL

Ioan Terea, deputat PSD

sursa: www.cdep.ro