Reuniune de urgenţă a liderilor USL. Victor Ponta a ajuns cu întârziere, dar a stat de vorbă cu jurnaliștii

Data publicării:
ponta plagiat resize-Mediafax Foto-Raul Stef

Actualizare 18:05

După ședința de la USL, președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că PSD va asigura interimatul la Ministerul Justiţiei. Mulți dintre liberali au aflat această informație de la jurnaliști, declarându-se ulterior uimiți. Aceștia au afirmat că nu știu ce se va discuta în ședința de la PNL și nici care va fi strategia partidului.  

Deși premierul a ajuns cu o întârziere de peste 25 de minute la sediul USL, pentru că a venit direct de la ședința CSAT, înainte de a intra în sală a stat de vorbă cu jurnaliștii mai bine de un sfert de oră, dând explicații și declarații în legătură cu reacțiile stârnite de propunerile pe care le-a făcut pentru șefia parchetelor. El a spus că nu a negociat propunerile făcute, iar pe președinte l-a anunțat miercuri dimineață.

Decizia premierului de a o propune pe Laura Codruța Kovesi la șefia DNA a creat rumoare printre liberali care susţin că nu au fost consultaţi. Cu toate acestea, liderul PNL, Crin Antonescu, a dat asigurări că USL nu se destramă. Însă spiritele în PNL s-au încins şi sunt voci care cer demisia premierului.  

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că PNL nu e de acord cu nominalizarea Codruţei Kovesi la DNA, că pentru prima dată de când e USL premierul nu i-a consultat pe liberali, ci doar le-a comunicat decizia.

Victor Ponta a participat miercuri după-amiază la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării care a început la ora 15. Administrația prezidenţială a anunţat cinci subiecte pe ordinea de zi, dar nu exclude şi discutarea altor teme de interes pentru securitatea naţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri