Revizuirea Constituţiei: Liderii USL au ajuns la un consens

Data publicării:
constitutie-1

Liderii Uniunii Social Liberale au convenit asupra amendamentelor pentru revizuirea Constituţiei, urmând ca propunerile să fie înaintate Comisiei pentru revizuirea legii fundamentale, au declarat surse USL pentru Mediafax.

Una dintre propuneri prevede că partidul care a obţinut în urma alegerilor parlamentare cel mai mare număr de mandate îi va putea propune preşedintelui o persoană pentru poziţia de prim-ministru, urmând ca şeful statului să facă oficial nominalizarea. Dacă Parlamentul respinge premierul, al doilea partid clasat în alegeri va putea avansa un nou nume.

De asemenea, dizolvarea Parlamentului va fi posibilă dacă un referendum de demitere a preşedintelui eşuează şi doar în situaţia în care propunerea de demitere formulată de Parlament înregistrează mai multe voturi „împotrivă” decât „pentru”.

Au fost şi subiecte asupra cărora liderii USL nu au reuşit să ajungă la un consens, relatează Mediafax. Printre altele, este vorba de posibilitatea confiscării bunurilor, propunere avansată de premierul Victor Ponta, dar respinsă de liderii Partidului Naţional Liberal. În acest sens, premierul a anunţat că va depune un amendament în nume personal la comisia de revizuire a Constituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri