Revocarea lui Dragnea. PNL va continua să boicoteze ședințele Camerei Deputaților

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban

Deputații PNL vor continua demersurile de revocare din funcție a președintelui Camerei și vor boicota ședințele conduse de Liviu Dragnea sau Florin Iordache. Precizările au fost făcute de liderul liberal, Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă. În paralel, săptămâna viitoare, va fi aprobat textul moțiunii de cenzură pe care opoziția vrea să o depună împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă.

ludovic orban_fb
Sursă foto: Facebook

„În condiţiile în care Florin Iordache sau Liviu Dragnea vor prezida şedinţa plenului Camerei Deputaţilor, parlamentarii PNL vor boicota aceste lucrări. În acelaşi timp, deputaţii PNL vor continua demersurile necesare revocării efective a lui Liviu Dragnea la fiecare şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor. Totodată, solicităm tuturor celorlalte grupuri parlamentare care nu fac parte din coaliţia PSD-ALDE să se delimiteze în mod ferm de susţinerea lui Liviu Dragnea, fie ea şi indirectă, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL mai susține că cererile de revocare din funcţie a lui Florin Iordache şi Liviu Dragnea au întrunit majoritatea voturilor deputaţilor prezenţi, astfel că cei doi nu mai au susţinerea majorităţii parlamentare.

În ședința de miercuri, liberalii au încercat să îl revoce din funcție pe președintele Liviu Dragnea și pe vicepreședintele Florin Iordache, un demers care s-a vrut mai degrabă o testare a majorității PSD-ALDE în eventualitatea unei moțiuni de cenzură.

PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare.

Opoziția susține că cei doi nu mai sunt la șefia Camerei Deputaților și a invocat o hotărâre a CCR, care spune că plenul Parlamentului este suveran, dar și precedentul Roberta Anastase din 2012. „Curtea Constituţională a încercat să stabilească anumite reguli, dar de fiecare dată Camerele au procedat altfel. Privind în urmă, întâmplarea de azi ar putea fi valabilă”, a declarat la Digi24 Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale.

Nu e prima dată când au cerut revocarea. Azi am văzut o încercare disperată și eșuată de a prelua o instituție a statului, cu japca, dincolo de lege si forțând legea. Nu poți supune la vot ceva ce încalcă regulamentul”, a declarat, miercuri seara, Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri