„Revoluția fiscală”. Cu cât scad salariile la DIICOT

Data actualizării: Data publicării:
daniel horodniceanu diicot agerpres_8138148

În urma aplicării Legii salarizării unitare și a transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, unii angajați ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au salariile scăzute și cu 25%.

daniel horodniceanu diicot agerpres_8138148
Sursă foto: Agerpres

Potrivit șefului DIICOT, Daniel Horodniceanu, salariile procurorilor nu au ferit modificări, fiind afectate însă cele ale angajaților din departamentele Financiar și Administrativ.

„Există angajaţi care pierd din salariu, ca urmare a acestor modificări, angajaţi ale căror salarii nu se modifică şi angajaţi care pierd drastic, adică aproximativ 25%, precum cei de la departamentele Financiar şi Administrativ ale DIICOT. Procurorii nici nu câştigă, dar nici nu pierd, spre deosebire de grefieri sau de poliţiştii judiciari”, a declarat, într-o conferinţă de presă, procurorul şef al DIICOT, care a prezentat bilanţul de activitate pentru 2017.

Personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea a anunţat declanşarea protestelor începând cu 1 februarie, reclamând că în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor pierde la salariu sume cuprinse între 36 şi 500 de lei.

Citiți și: Salariile deputaților cresc cu 800 de lei

 Sindicat: Salariile a 22.000 de angajați din ministere vor scădea

Dumitru Costin: Peste 2 milioane de salariați din mediul privat ar putea avea salariile reduse

Salariile pentru mii de angajaţi din sectorul IT au scăzut

Profesorii sunt revoltați că au salarii mai mici decât șoferii de primărie

Revoluția fiscală”. Salariile polițiștilor scad cu sute de lei. În învățământ, unii angajați „ar trebui să vină cu bani de acasă”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri