„Revoluția” fiscală. Liderul BNS: Te manipulăm și te facem să votezi cum vrem

Data actualizării: Data publicării:
costin bns
Dumitru Costin, președintele BNS

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical (BNS), declară că angajații vor contribui, de la 1 ianuarie 2018, cu mai bine de 90% la sistemul de securitate socială și că actuala guvernare are un singur obiectiv: „înrobirea salariatului român”. „Să nu uităm că tot ei sunt cei care au consolidat modelul de asistență socială, care azi, în rural, înseamnă mașină de vot. Fii sărăc, fără școală, fără muncă, stai acolo, îți dăm noi asistență socială, te manipulăm cum vrei tu și te facem să votezi cum vrem noi”, a mai arătat Costin, prezent la protestul din Piața Victoriei.

„Vom fi prima țară din UE care încearcă acest experiment social, unde angajatul va contribui cu mai bine de 90% la veniturile sistemului de securitate socială, ceea e ce contra curentului european. Evenimentul care are loc aici (în Piața Victoriei - n.r.) nu e organizat de BNS sau de Cartel Alfa, ci este o invitație din partea structurii civice. Atâta timp cât avem agende comune suntem solidari. Am lansat împreună cu colegii mei un apel, am transmis un mesaj membrilor noștri de sindicat din București să se alăture acestui protest. Noi ne continuăm demersurile sindicale și nu cred că asta îi va determina pe guvernanți să renunțe la ordonanță, pentru că sunt foarte siguri pe ei, vor să calce pe cadavre, acesta este singurul lor obiectiv: înrobirea salariatului român”, a precizat Costin.

Liderul BNS a afirmat că „trebuie să ne obișnuim cu acest stil de a conduce”, deoarece guvernanții au încercat să creeze o dependență a autorităților locale și a cetățeanului, consolidând totodată modelul de asistență socială, care „în rural, înseamnă mașină de vot”.

„Trebuie să ne obișnuim cu acest stil de a conduce, pentru că vă reamintesc, au venit și au spus: «de ce să avem televiziune națională și radio național, să fie independente și pe bază de taxe, bucurați-vă săracilor că nu mai sunt finanțate din taxe, dar o să avem grijă să dăm bani de la buget, noi reprezentăm puterea. E adevărat domnilor primari că o să pierdeți două miliarde de euro la anul, dar veniți la noi, că v-am promis noi că vă dăm banii». Ușor, ușor, creează un gen de dependență, una pe care au exersat, o dependență a autorităților locale, o dependență a cetățeanului, pentru că nu trebuie să uităm că tot ei sunt cei care au consolidat modelul de asistență socială, care azi, în rural, înseamnă mașină de vot. Fii sărăc, fără școală, fără muncă, stai acolo, îți dăm noi asistență socială, te manipulăm cum vrei tu și te facem să votezi cum vrem noi. Îți mai luăm și banii pe deasupra, pentru că am deschis și un magazin în comună și îți dăm voie să îți iei «pe caiet» băutură, țigări și de mâncare, pentru că oricum noi suntem cei care îți plătim ajutorul social și oprim banii odată pe lună. Așa că, săracule, bucură-te că ești la mâna mea și mănânci din palma mea”, a subliniat liderul BNS.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului fiscal a fost adoptată azi în şedinţa de Guvern. Actul normativ prevede şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Liderii BNS s-au declarat împotriva transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, dar și împotriva existenței de la 1 ianuarie 2018 a unui sistem de securitate socială alimentat în proporție de peste 90% doar de către salariați.

Pe de altă parte, BNS susține creșterea salariului minim de la 1.450 de lei la 1.550 de lei, dar și transpunerea în Codul Fiscal a prevederilor Directivei (UE) 2016/1164 a Consiliului de stabilire a normelor împotriva practicilor de evitare a obligațiilor fiscale care au incidență directă asupra funcționării pieței interne, precum și orice inițiativă a Guvernului ce vizează reducerea evaziunii și a fraudei fiscale în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri