„Revoluția fiscală”. Prima reacție a lui Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
170510_CEX_PSD_dragnea_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea (2)

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut astăzi primele declarații privind modificarea Codului fiscal, după adoptarea Ordonanței de Urgență în acest sens în ședința de miercuri a Guvernului.

În opinia sa, nu sunt motive ca ordonanța să fie contestată la CCR, pentru că nu există în ea elemente de neconstituționalitate.

„S-a lucrat foarte mult la acest act normativ. S-a analizat și cu specialiști în drept constituțional, fiscaliști, juriști. Nu văd de ce ar putea să fie neconstituțională această ordonanță. Aduceți-vă aminte toate criticile că vor scădea salariile și deja companii peste companii anunță că nu se va întâmpla asta, că nu poate să fie ăsta efectul ordonanței”, a spus Liviu Dragnea.

„PSD urmărește programul de guvernare. Împreună cu premierul am lucrat la acest proiect. Premierul nu a ezitat nicio clipă”, a spus Dragnea.

Codul fiscal a fost adoptat miercuri prin Ordonanță de Urgență. Printre modificări – transferul contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, prevedere care a nemulțumit și sindicatele, și patronatele, și scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, ceea ce a stârnit nemulțumirea primarilor, care se tem că bugetele locale vor fi mult reduse.

OUG a fost publicată în Monitorul Oficial la două zile după publicare. Ea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018. Între timp, ordonanța a ajuns în Parlament, unde ar putea fi modificată.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că opoziția va depune moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose, după modificarea Codului fiscal.â

Dragnea spune că nu este îngrijorat de această moțiune de cenzură.

„Este un gest democratic și au tot dreptul să-l facă. Și noi am depus moțiuni de cenzură și împotriva altora și împotriva noastră”, a spus șeful PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri