REZULTATE ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Consultant politic: Cum a pierdut V. Ponta alegerile și care sunt cele trei gafe ale ministrului de Externe 

Data publicării:
Victor Ponta cu Teodor Melescanu

Victor Ponta a pierdut datorită diferenţei de votanţi din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. „Ceea ce a fost surprinzător a fost participarea cu mult mai mare faţă de estimări. În primul tur au fost nouă milioane şi jumate, în turul doi au fost peste 11 milioane. De aici a venit diferenţa foarte mare între Iohannis şi Ponta. Pentru că majoritatea celor care au venit la vot în turul doi al alegerilor au mers împotriva PSD”, a spus Marian Trifu la Digi24. 

Cât despre eşecul din diaspora, consultantul politic spune că acesta trebuie asumat de Guvern. „În mod normal demisia nu rezolvă o problemă, e o presiune mare pe Ponta şi ăsta a fost şi motivul pentru care a ieşit şi a zis că l-a sunat pe Klaus Iohannis şi l-a felicitat.

Un prim pas ar fi să-l scoată pe Meleşcanu în afară Guvernului pentru modul absolut nefericit în care a organizat şi pentru modul în care a comunicat. În două vorbe a făcut trei gafe. Un om cu experienţa domnului Meleşcanu a făcut aceste gafe: să spună că el nu votează, să spună mergeţi la Nancy că e mai liber şi e un oraş frumos şi să spună că este extraordinar de mulţumit de modul în care au fost organizate alegerile”, a spus consultantul politic la Digi24, precizând că Teodor Meleşcanu trebuie să plece imediat.

Acesta a mai spus că al doilea pas este ca majoritate parlamentară să facă paşii necesari pentru a rezolva problema votului în diaspora. „E nevoie de vot electronic sau prin corespondenţăț”, a spus Marian Trifu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri