Roman, despre lucrarea pierdută din CV: N-am ajuns ministru la beletristică. E un avantaj că n-am legătură cu domeniul ministerului

Data actualizării: Data publicării:
florin roman in parlament la camera deputatilor
Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Roman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, însă nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională. Acesta a declarat că el n-a ajuns „ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru”. Totodată, el a afirmat că este un avantaj că nu are „legătură cu acel domeniu”

Florin Roman și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, însă nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională. Ministrul a spus că nu a găsit-o nici acasă. Ulterior, el a precizat că „se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”.

„Am precizat clar că potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul!

Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă.

Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui.

Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație… Domnul profesor Paraschiv a confirmat-o”, a declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

„Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a mai spus Florin Roman.

Întrebat cum și-a dat seama că a început să deranjeze și, în general, cum își dă seama un ministru că începe să deranjeze, Roman a răspuns: „Deci există acest sistem când vine un nou ministru, există delațiuni între colegi, informații date pe surse”.

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu eu îl văd ca pe un avantaj pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au firme, afaceri în acea zonă.

Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a mai spus Roman la B1 TV.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri