România exportă sărăcie. Ce i-a spus Mariana Câmpeanu ministrului de Interne francez

Data publicării:
07032013 20mariana 20campeanu-53397

Întrebată ce se poate face concret cu privire la faptul că germanii sunt supărați de valul de romi care le umple orașele, Mariana Câmpeanu a răspuns:

„Am vorbit și când a fost ministrul de Interne al Franței. Și aici ar trebui să colaborăm și să face proiecte concrete care trebuiesc educației copiilor. Ministrul de Interne francez m-a întrebat ce părere am de măsurile pe care le-au luat și le-am spus că au fost zadarnice, niște bani care au fost aruncați pe fereastră și care puteam să-i folosim pe altfel de proiecte ca să putem să menținem familii aici. Așa, ce-au făcut, au dat la început 100 de euro, după asta 300 de euro și acești oameni au venit și iar s-au întors și nu s-a rezolvat nimic”, a afirmat Mariana Câmpeanu, la Digi24.

„Eu cred că sărăcia este o mare problemă a Guvernului de la București, după cum ați văzut, gradul de sărăcie în România a crescut foarte mult și ceea ce este îngrijorător e că a crescut numărul de copii crescuți în risc de excluziune. Crește numărul acestor persoane care intră în acest risc de excluziune a celor care muncesc, a angajaților. Aici trebuie să acționăm. Este normal ca o țară care este cea mai săracă, și aici ne batem cu Bulgaria, să încerce să-și găsească un loc de muncă mai bine plătit în altă parte.

Îngrijorarea este, eu am avut contacte cu foarte mulți miniștri omologi din alte țări și aceasta este o problemă pe care și-o pun. Dacă există un schimb de informații între instituții o să mai rezolvăm niște probleme”, a mai spus ministrul Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri