România trimite la Bruxelles aceiaşi oameni care au reprezentat-o şi până acum

Data publicării:
parlamentul european - facebook-1

Social-democrații au obținut cele mai multe mandate de europarlamentar. Următorii clasaţi sunt liberalii, democrat-liberalii, UDMR şi Mişcarea Populară. Printre social-democraţii care vor ajunge la Bruxelles se numără actualii eurodeputați Corina Crețu, soţia premierului Victor Ponta, Daciana Sârbu și Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al apărării în Guvernul Adrian Nastase.

Pe listă se mai află foşti ministri. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, Dan Nica, fost ministru al comunicaţiilor şi fost şef a întreprinderilor mici şi mijlocii, Maria Grapini. Din partea PNL vor ajunge în Parlamentul European aceeaşi oameni care au reprezentat partidului şi în mandatul trecut.

Norica Nicolai este deja la al doilea mandat, soţia preşedintelui PNL, Adina Vălean, îşi păstrează şi ea un loc în Parlamentul European, fiind pe locul trei pe lista partidului.

Ramona Mănescu se reîntoarce la Bruxelles ca europarlamentar, după ce în urmă cu un an demisiona pentru a deveni ministru al Transporturilor.

PDL a pierdut câteva locuri de eurodeputat. Parlamentarii consacrați rămân, însă, în forul legislativ european. Este vorba despre Theodor Stolojan şi de fostul ministru al justiţiei Monica Macovei. Partidul Mișcarea Populară a reușit să obțină mai multe voturi decât a sperat.

Formațiunea susținută de președintele Traian Băsescu va fi reprezentată în Parlamentul European de Cristian Preda şi Siegfried Mureșan. Preda a demisionat din PDL încă din mandatul trecut şi s-a înscris în Mişcarea Populară. Siegfried Mureşan a apărut pe lista candidaţilor PMP, când toată lumea se aşteapta ca Elena Băsescu să primească acest post. A lucrat în Bundestag şi este consilier al PPE pe probleme economice în Parlamentul European.

Maghiarii vor avea şi ei tot doi eurodeputați. Iuliu Winkler - actual europarlamentar şi fost ministru delegat pentru comerț în Guvernul Tăriceanu. Cel de-al doilea europarlamentar UDMR este Csaba Sogor, un pastor reformat , membru UDMR din 1990.

Singurul independent care a trecut pragul electoral pentru a intra în forul de la Bruxelles este Mircea Diaconu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri