Românii îi transmit scuze premierului japonez pentru cum a fost primit în România

Data actualizării: Data publicării:
premier japonez avion

La o zi după ce vizita istorică a premierului japonez în România s-a transformat într-un eşec, românii încearcă să facă un bine imaginii ţării. S-au mobilizat şi i-au transmis lui Shinzo Abe mesaje pentru a-i cere scuze, din partea lor şi a ţării, pentru primirea de care a avut parte la Bucureşti.

Totul, în condiţiile în care Shinzo Abe nu a mai avut cu cine să se întâlnească la Guvern, după ce premierul Mihai Tudose şi-a dat demisia. Şi, cum s-a trezit cu un gol în programul oficial, s-a alăturat planurilor soţiei sale şi a vizitat Muzeul Satului, în loc să discute despre investiţii cu oficialii români. Jurnalistul Digi24, Alina Mărculescu Matiş, a urmărit pe tot parcursul zilei reacţiile românilor şi vă spune ce i-au transmis aceştia premierului nipon.

Citiți și:  România s-a făcut de râs la vizita istorică a premierului Japoniei

Sunt aproape 200 de mesaje transmise de români premierului japonez. Sunt mesaje în limba română, engleză, chiar şi în japoneză - toate au fost publicate pe paginile de Facebook ale ambasadei nipone în România şi pe cea a guvernului japonez.

Toţi aceşti români au vrut să-i ceară scuze lui Abe pentru ceea ce ei spun că a fost o lipsă de curtoazie din partea gazdelor sale.

Precum un copil care greşeşte şi învaţă din aceste greşeli, democraţia noastră tânără nu v-a arătat respectul cuvenit”, îi transmite un român lui Shinzo Abe.

Dincolo de scuzele care se regăsesc în toate aceste mesaje, mulţi români i-au dat asigurări premierului nipon că suntem, de fapt, un popor ospitalier.

Vizitaţi-ne din nou curând şi vom fi mai bine pregătiţi”.
Românii se vor revanşa faţă de Japonia”.

În afară de mesajele românilor, mai e un detaliu interesant pe conturile de pe reţelele sociale ale guvernului şi premierului japonez.

Spre deosebire de celelalte cinci ţări din acest turneu al lui Shinzo Abe, România lipseşte de pe profilele de pe reţelele sociale ale japonezilor. Sunt fotografii şi videouri din celelalte state în care a fost Abe, dar vizita din ţara noastră se rezumă la redistribuirea unei fotografii de pe contul de Twitter al lui Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri