Roșia Montană, caz de duplicitate în USL

Data publicării:
usl-1

Exploatarea de la Roşia Montană a primit undă verde în şedinţa Executivului de la premierul Victor Ponta. Când proiectul va ajunge însă în Parlament, deputatul Victor Ponta se desparte de funcţia de prim ministru.

„E un proiect extrem de controversat. Nici eu nu sunt deloc convins de el. Fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi”, a spus el.

Calea deschisă de şeful Guvernului USL a fost aleasă şi de alţi miniştri parlamentari. Ca ministru al Culturii, Daniel Barbu a dat aviz favorabil proiectului Roşia Montană. Ca deputat însă are altă atitudine.

„Acum opt luni nu aveam nicio părere legată de Roșia Montană. Ba, cu onestitate, eram mai degrabă contra. Atât timp cât există o hotărâre a PNL voi vota împotriva acestui proiect”, a declarat el.

Aceeaşi duplicitate o regăsim la ministrul PSD al Mediului, Rovana Plumb. În această calitate, a iniţiat şi avizat favorabil. „Trebuie făcută o deosebire între răspunderea care o am ca ministru și responsabilitatea mea în fața cetățenilor”, a subliniat ea.

În faţa aceleiaşi dileme va fi pus şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Ca membru al Guvernului Ponta, a dat aviz favorabil pentru exploatarea din Roşia Montană. Ca deputat PNL, va trebui să voteze împotrivă, aşa cum a decis conducerea partidului. Există şi exemple de consecvenţă printre miniştrii USL. Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte, a anunţat deja că va vota, din fotoliul de senator, în favoarea proiectului minier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri