Roșia Montană devine motiv de conflict în USL

Data publicării:
ponta si antonescu resized mediafax

La rândul lui, premierul Victor Ponta a ripostat prin intermediul propriilor parlamentari. Deranjaţi de decizia unilaterală a lui Crin Antonescu, parlamentarii PSD au refuzat să mai participe la şedinţa pentru constituirea unei comisii speciale pentru Roşia Montană. Iar în această după-amiază, senatorii şi deputatii liberali au fost convocați la o întalnire de urgenţă.

La prânz, preşedintele PNL Crin Antonescu anunţa de la sediul partidului că nu susţine proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană şi cere retragerea sau respingerea actului normativ. Liderul liberal a precizat că vorbeşte în nume personal şi în calitate de candidat la preşedinţie.

„Dezbaterea asupra sa produce o scindare în societatea românească. Există o cantitate uriaşă de suspiciune că decidenţii nu ar acţiona conform cu interesele publice. E un proiect iniţiat de Guvern, dar primul ministru ne spune că va vota împotriva lui in calitate de parlamentar”, a spus el.

O oră şi jumătate mai târziu, Victor Ponta merge în Parlament pentru a discuta cu preşedintele Camerei Deputaţilor despre constituirea unei comisii speciale pe tema proiectului Roşia Montană. După ce află de la televizor despre decizia partenerului liberal, premierul declară că proiectul nu mai poate continua, având în vedere că nu există sprijin parlamentar.

„Ştiţi foarte bine că nici în PSD nu eram într-o direcţie sau alta, sunt lucrurile împărţite. Domnul preşedinte Băsescu a susţinut în 2009 Roşia Montană pentru că avea alegeri prezidenţiale, dl Antonescu nu îl mai susţine în 2014 pentru că are alegeri”, a subliniat premierul.

Parlamentarii PSD nu se prezintă la şedinţa comună a conducerii Parlamentului, în care trebuia aprobată componenţa comisiei speciale pentru Roşia Montană, propusă de Crin Antonescu la sfârşitul lunii august .

„Biroul Permanent al Senatului a fost anunţat că avem birouri permanente reunite şi eu nu am din partea Camerei nicio comunicare de ce nu mai vin la un Birou Permanent Reunit. Eu niciodată nu m-am pronunţat împotriva unei comisii, dacă tot se discută în Parlament”, a spus Crin Antonescu.

„Nu vrem să prostim oamenii, adică la 11 le zicem că suntem cu ei şi la 1 facem comisiii contra lor. Ce facem ? Facem o comisie, să îi convingem pe domnul Blaga şi pe domnul Antonescu ?”, a replicat Victor Ponta.

După-amiază, conducerea Senatului stabileşte procedură de urgenţă pentru proiectul Roşia Montană. Până pe 17 septembrie, comisiile de specialitate ale Senatului vor întocmi raportul, după care proiectul va intra în dezbaterea plenului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri