Ruptură în PSD. Eugen Teodorovici reclamă negocieri „pe sub masă” și un șantaj la adresa partidului

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
teodorovici eugen inquam ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a scris vineri un mesaj pe Facebook, în care vorbește de un șantaj la adresa partidului și de negocieri purtate „pe sub masă” făcute fără știința și acordul liderilor. Mesajul este postat de ministrul Finanțelor în contextul în care Viorica Dancilă încearcă să îi convingă pe cei din ALDE să rămână la guvernare.

ALDE a cerut în discuțiile cu Viorica Dăncilă mai multe ministere importante printre care Transporturi, Dezvoltare, Educație sau Sănătate. Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu vor intrarea Pro România la guvernare și alocarea unui număr de 4 ministere pentru ALDE și alte 4 pentru partidul lui Victor Ponta. De asmenea, ALDE vrea renunțarea la candidatura Vioricăi Dăncilă și susținerea PSD pentru Călin Popescu Tăriceanu. Discuțiile dintre liderii celor 3 partide au loc la finalul acestei săptămâni.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Eugen Teodorovici susține că nu girează aceste negocieri.

„PSD a fost, este și va fi un partid puternic și prea important pentru a fi șantajat, indiferent de cine sunt cei care încearcă șantajul!”, a scris ministrul Finanțelor.

Teodorovici sugerează că ar fi unii social democrați care ar vrea „predarea PSD ca ostatic”.

„Nu neg că poate sunt unii care vor asta, dar atât ei cât și toți membrii și alegătorii noștri trebuie să știe că NU voi gira NICIODATĂ aceste lucruri. În rest, fiecare e dispus să încerce să vândă ce și cât poate pentru a-și păstra funcția.”, a mai scris Teodorovici. 

Deputatul şi purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a declarat, vineri, că ALDE nu poate să susţină un candidat PSD la alegerile prezidenţiale, deoarece simpatizanţii „au reţineri”, în condiţiile în care există un „val de violenţă” la adresa guvernanţilor. Vosganian a dat și câteva exemple de ministere care aparţin PSD şi la care social-democraţii ar trebui să renunţe. 

„Vă dau un exemplu: ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării Regionale, PSD trebuie să renunţe la unul din acestea două. E limpede că PSD nu mai are în acest moment capacitatea managerială de gestiona în integralitate ministerele cu pondere în ce priveşte promovarea investiţiilor şi politicile sociale din Guvern, tot aşa cum cele două ministere din Guvern, Educaţia şi Sănătate, PSD trebuie să renunţe la unul dintre ele. Ăsta este un lucru peste care noi nu putem trece”, a spus Varujan Vosganian.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri