S-a lămurit: Vila din Sibiu pentru care cumpără Preşedinţia curent are 7 metri pătraţi

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis primele declaratii de la Cotroceni 12 ianuarie 2015 - presidency 4

Preşedinţia cumpără energie electrică pentru un spaţiu de 7 metri pătraţi, nu pentru o vilă, susţine Preşedinţia, într-un comunicat de presă. Este vorba de o cabină modulară de pază utilizată de Serviciul de Protecţie şi Pază. Reacţia Cotroceniului vine după un articol publicat de un ziar central, potrivit căruia ar fi fost vorba de un contract de furnizare a energiei electrice pentru o "vilă" situată în Sibiu. 

klaus si carmen iohannis de mana

 

Administraţia Prezidenţială achită costurile pentru furnizarea energiei electrice doar pentru un spaţiu de 7 mp, închiriat în conformitate cu prevederile legale pentru utilizarea acestuia de către Serviciul de Protecţie şi Pază, contorizat separat, în incinta terenului din str. Spartacus, nr. 9, municipiul Sibiu şi nicidecum pentru toate imobilele aflate la adresa respectivă,” se arată în sursa citată.  Totalul estimat pentru punctul de consum, în suprafață de 7 mp, este de 24 MWh din totalul estimat de 8224 MWh pentru întreaga perioadă a acordului cadru solicitat de Administrația Prezidențială.

Într-un articol apărut miercuri, 30 noiembrie, pe evz.ro scrie că Administrația Prezidențială cumpără energie electrică de un milion de euro pentru Palatul Cotroceni și pentru o vilă din Sibiu, situată pe strada Spartacus, în apropiere de prima casă cumpărată de șeful statului, locuință poziționată pe strada Bâlea. Citând un anunț publicat în SEAP, evz.ro susţine că Administrația Prezidențială încheie un contract acord cadru de furnizare a energiei electrice, punctele de consum fiind Șoseaua Cotroceni nr. 1, Sector 6, București și str. Spartacus nr. 9, județul Sibiu.

Contractul ce va fi semnat de Administrația Prezidențială are o valabilitate de patru ani, ceea ce înseamnă că vila va beneficia de energie electrică plătită de la buget și după ce Iohannis nu va mai deține funcția de șef de stat, mai scrie evz.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri