Sari la conținut
News Alert

S. Grindeanu despre discursurile O. Vasilescu: Aş fi ales româna

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că apreciază efortul ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu de a susţine discursuri în engleză şi franceză la ONU, dar a spus că, dacă ar fi fost în locui ei, ar fi ales să se exprime în limba română. Prim-ministrul a adăugat însă că ”nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru”.

lia olguta vasilescu

Întrebat, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Timişoara, în sediul Consiliului Judeţean Timiş, ce părere are despre prestaţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, atunci când a susţinut discursuri în limbi străine, premierul Sorin Grindeanu a declarat că ”nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru”.

”Credeţi că merită să intrăm în subiectul ăsta? L-am auzit si pe Emil Boc vorbind în engleză. Nu se dau examene de limbi străine când ocupi o funcţie de ministru, ci trebuie să ştii domeniul pe care îl gestionezi. Eu apreciez efortul Olguţei Vasilescu de a vorbi engleza şi franceza în două zile, una dupa alta. În locul ei, aş fi vorbit în limba română pentru a fi înteles mai bine”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a participat la cea de-a 61-a sesiune a Comisiei ONU pentru condiţia femeii, ocazie cu care a susţinut discursuri în limbile engleză şi franceză. Ea a fost criticată, pe internet pentru modul în care s-a exprimat în cele două limbi străine.