S. R. Stănescu: Este timpul ca parlamentarii să stabilească reguli de comportament şi norme în raport cu ceea ce înseamnă justiţia

Data publicării:
ccr ciocanel ccr ro

Propununerea senatorului PNL nu a fost supusă la vot, după ce preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat că este vorba de ordinea de zi a săptămânii viitoare şi se poate analiza în şedinţa Biroului Permanent de luni.

Sorin Roşca Stănescu a declarat că doreşte ca miercurea viitoare, şedinţa de plen să fie consacrată dezbaterii unei propuneri făcute de preşedintele PNL, Crin Antonescu, vizând independenţa justiţiei.

„Să discutăm miercurea viitoare, întreaga şedinţă de plen, despre ceea ce trebuie să facem noi, despre comportamentul pe care trebuie să îl avem astfel încât independenţa justiţiei să fie garantată”, a mai spus Roşca Stănescu de la tribuna Senatului.

Ulterior, Sorin Roşca Stănescu a declarat, pe holul Senatului, că „propunerea făcută este necesară, cred că este timpul ca parlamentarii să stabilească reguli de comportament şi norme în raport cu ceea ce înseamnă justiţia”.

„Mă gândesc în primul rând sau aproape exclusiv la judecători, la instanţele de judecată, la CSM, mă pot gândi, in extremis şi la procurori, deşi consider că procurorii nu fac parte din justiţie, ci sunt avocaţi ai statului”, a spus Sorin Roşca Stănescu.

El a mai afirmat că este nevoie de o dezbatere foarte serioasă și trebuie văzut „care sunt limitele separării puterilor în stat şi unde aceste puteri în stat trebuie să se controleze reciproc şi unde trebuie să se lase în pace reciproc”.

ANI a constatat că senatorul Sorin Roşca Stănescu a fost în incompatibilitate până în martie, întrucât a fost şi administratorul unei firme, instituţia sesizând totodată Parchetul pentru că acesta nu a trecut în declaraţia de avere depozitele copiilor săi minori, la bănci din România şi Elveţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri