Sabotaj politic cu avionul

Data publicării:
tarom mediafax

 „292 de voturi pentru, abțineri nu sunt. Un singur vot împotrivă. A fost aprobat”, a anunțat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Modificările statutului sunt efectul Şova. Vin în urma scandalului declanşat de respingerea cererii de arestare făcută de procurori pe numele senatorului PSD Dan Şova. Acum două săptămâni, majoritatea celor prezenţi în sală au votat în favoarea cererii, dar parlamentarul şi-a păstrat imunitatea, invocându-se regulamentul, care stipula că imunitatea se ridică dacă sunt întrunite jumătate plus unu din voturile numărului total de parlamentari. Acum, statutul a fost armonizat cu o decizie a CCR care arată că imunitatea poate fi ridicată cu jumătate plus unul din voturile celor prezenți.

Decizia luată marți cu majoritate covârşitoare de voturi într-o şedinţă care a durat mai puţin de jumătate de oră nu a fost lipsită de scandal. Liberalii l-au acuzat pe Victor Ponta că a dat ordin şefilor de la TAROM să întârzie avioanele cu care aleşii trebuiau să vină din provincie la Bucureşti la această şedinţă.

Cursa de la Timişoara a ajuns cu un decalaj de patru ore.

Cristian Bodea, senator PNL de Timișoara: „Parlamentari sunt vreo 20 aici, blocaţi la Timişoara, din Bihor, Arad şi Timişoara şi întâmplător nu prea sunt parlamentari PSD. Iau în calcul şi această variantă de sabotaj politic”, declara senatorul înainte de a decola cursa de la Timișoara.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a fost solicitat să comenteze această ipoteză: „Cred că e o glumă (râde) (Reporter: Nu. Este un comunicat oficial) E o glumă. Dacă există un astfel de comunicat nu pot să îl iau decât ca pe o glumă”, a spus șeful Senatului.

Cursa de la Iaşi a avut şi ea trei ore întârziere, iar asta le-a dat apă la moară parlamentarilor liberali să creadă că este o conspiraţie între TAROM şi PSD.

„Nici nu erau condiţii de vreme să spui că nu puteau să aterizeze. Nu era ceaţă, era soare. În Bucureşti nu a fost ceaţă pe aeroportul Otopeni. Trebuie ca TAROM-ul să furnizeze o explicaţie”, a spus Ludovic Orban, șeful deputaților liberali.

Şedinţa Parlamentului a început cu o amânare de o jumătate de oră.

Reprezentanţii TAROM au explicat că întârzierile la cele două curse au fost provocate de verificări tehnice suplimentare la avioane. Pasagerii care merg frecvent de la Iaşi sau Timişoara la Bucureşti spun că nu este prima dată când compania aeriană de stat are întârzieri mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri