Salarii mai mari pentru inspectorii ANI

Data publicării:
26022013 20m 20salarii 20ani-51674

Salariile inspectorilor de integritate vor fi cu până la 4.000 de lei mai mari față de prezent. Inițiatorii proiectului au cerut aceste majorări spunând că tot mai mulți inspectori de integritate pleacă din cauza salariilor mici.

Singurii care au făcut opoziție acestui proiect au fost reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România.

Raportul fusese avizat anterior în comisia juridică și cea de muncă a Camerei, conform raportului lor comun.

Vociferări în Parlament

„În ultimii cinci ani, România a pierdut 10.000 de medici care au părăsit sistemul sanitar datorită nivelului scăzut al salarizării. În cazul activității medicilor este vorba de vieți omenești și nu de dosare”, a spus Kerekes Karoly, deputat UDMR.

Sala a vociferat când reprezentantul Ministerului Justiție a citit grila de salarii pentru inspectorii ANI.

La inspectorul superior era 5601 și este 8285, a spus Florin Moțiu, secretar de stat în Ministerul Justiției, la care Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a comentat: „Câteodată în viață e mai bine să fii debutant decât deputat”.

Un inspector debutant va avea un salariu brut de peste 3.900 de lei, dublu față de cât are în prezent. Leafa se dublează și pentru un inspector asistent, ajungând la peste 6.800 de lei.

Salariul inspectorului principal crește de la 4.375 de lei la peste 7.500 de lei. Un inspector superior al Agenției Naționale de Integritate va avea un salariu de peste 8.200 de lei.

Legea urmează să fie dezbătută în Senat, care este cameră decizională. Inspectorii ANI își primesc salariile majorate, întrucât OUG a intrat în vigoare de la depunerea ei la Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri