Săptămâna aceasta deputații au muncit cinci ore, iar senatorii trei ore

Data publicării:
parlamentul romaniei - resized -mfax

Senatorii au lucrat trei ore luni, iar prima grijă a lor la început de săptămână a fost să-şi ia liber în săptămâna Patimilor. Apoi au votat pe bandă rulantă o serie de ordonanţe de urgenţă, adică acte normative care nu schimbă nimic, pentru că sunt în vigoare şi-şi produc efectele. Adică n-au făcut altceva decât să le aprobe. 

Deputaţii, în schimb, au fost ceva mai harnici. Au muncit cu două ore mai mult decât colegii lor din Senat. Au dezbătut, fără niciun rezultat, proiectul de revizuire a Constituţiei trimis de preşedintele Traian Băsescu. Asta luni. Marţi au tras un pic de urechi guvernul: au prelungit cu două luni termenul dat de Executiv până la care primăriile pot lua credite ca să-şi plătească datoriile.

Miercuri a fost o zi grea însă atât pentru senatori, cât şi pentru deputaţi. Au muncit aproape trei ore în plen, timp în care au trebuit să-l asculte pe premier citind proiectul de lege al retrocedărilor pentru care şi-a angajat răspunderea. Apoi şi-au votat a patra variantă a propriului statut şi au plecat acasă.

O nouă zi fictivă de lucru în Parlament

Săptămâna de lucru este mai scurtă pentru senatori și deputați. 

Ora 10. Parlamentul României. Senatorii și deputații ar fi trebuit să lucreze de zor în comisiile permanente, practic niște laboratoare unde parlamentarii dezbat proiectele de lege.

Pe programul oficial, din cele peste 35 de comisii permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, aveau activitate doar cinci.

Prima comisie vizitată de reporterii Digi24 a fost cea de Apărare de la Senat. La cabinetul președintelui comisiei, liberalul Corneliu Dobrițoiu, le-a fost prezentată altă variantă.

Președintele și senatorii erau invitați la Cercul Militar Național, la Ziua Veteranilor de Război, 111 ani. Scria „subcomisii”, dar s-au reorganizat.

O altă comisie cu program de lucru este cea de cultură din Senat. Unicul punct de pe ordinea de zi: analiza preliminară a raportului de activitate a Societății Române de Televiziune pe anul 2012. Dimineață, sala de ședințe era, însă, încuiată și așa a rămas și după prânz.

La Camera Deputaților, scena pare trasă la indigo.

Și Comisia de Industrii ar fi trebuit să lucreze astăzi. Conform programului oficial, deputații ar fi trebuit să dezbată mai multe proiecte de lege, printre care unul foarte important, care prevede despăgubiri pentru pasagerii cărora le-au fost întârziate sau anulate zborurile.

O altă comisie care ar fi trebuit să se întrunească, cea juridică.

Deputații juriști au lucrat trei zile la rând și, conform site-ului Camerei, ei aveau programată astăzi o ședință începând de la ora 10 dimineața. Se pare că au epuizat ordinea de zi de ieri, iar sala de ședințe este încuiată.

Pe ordinea de zi afișată pe site-urile celor două Camere ale Parlamentului, aleșii ar fi trebuit să dezbată proiectele de legi în comisii încă de la ora nouă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...