Scandal în Parlament. Senatorii Puterii și Opoziției s-au acuzat că sunt „vagabonzi” și „prostituate”

Data publicării:
scandal senat

Alin Tişe, senator PDL: „Acestea sunt protituate politice.”

Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL: „Aceşti traseişti politici, primarii, care au practicat vagabondajul politic, au fost momiţi pentru doi arginţi.”

Opoziţia, care a pierdut cei mai mulţi primari din cauza ordonanţei de urgenţă care a dat voie primarilor să plece la alte partide, şi-a pierdut cumpătul astăzi. Senatorii au fost chemaţi să voteze decizia Guvernului care s-a aplicat deja. Proiectul a trecut la limită după ce în sală şi-au făcut apariţia miniştrii Bugetului şi Cercetării, care au lăsat problemele de la Guvern pentru a asigura cvorumul la Senat. Au nimerit în mijlocul focului încrucişat dintre Opoziţie şi Putere.

Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL: „Acest act normativ este cel mai scandalos elaborat de un Guvern al României în ultimii 25 de ani.”

Cristian Dumitrescu, vicepreşedintele Senatului: „Îmi cer scuze eu pentru ideea că cel care se deplasează de la un partid la altul este un vagabond. Nu este o calificare care se poate utiliza în cupola Senatului României.”

Aleşii Puterii i-au acuzat pe cei din opoziţie de ipocrizie pentru că şi ei au profitat de efectele ordonanţei care le-a dat voie aleşilor locali ca în termen de 45 de zile să schimbe partidul.

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD: „În Hunedoara, 20 şi ceva de primari au trecut la PNL cu Moloț, care acum dă explicații. Toţi sunt vagabonzi. Bine că i-aţi primit.”

Intervenţia senatorului Tudor Barbu care a trecut de la PPDD la PNL a fost aspru contestată.

Tudor Barbu, senator PNL: „Discutăm aşa cum s-a spus despre una dintre cele mai abominabile decizii luate de un Guvern postdecembrist.”

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD: „Doar o simplă întrebare am de adresat domnului Barbu. În ce categorie sunteţi? La prostituţie, la vagabonzi, la trădători?”

De controversata ordonanţă a Guvernului au profitat aproape 500 de primari, care au schimbat partidul înaintea alegerilor prezidenţiale. Majoritatea au ajuns la social-democraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri