Scandal în USL. Miza celui de-al patrulea vicepremier

Data publicării:
virtual vicepremieri

Trebuie spus din capul locului că este o bătălie pentru imagine, putere şi influenţă în interiorul Guvernului. Sătui să tot fie consideraţi vioara a doua în cabinetul Ponta, liberalii au găsit, cred ei, soluţia salvatoare: numirea lui Klaus Iohannis ministru de interne şi vicepremier. Numai că vicepremierul Iohannis ar lua atribuţiile vicepremierului Gabriel Oprea, ceea ce social-democraţii nu vor să accepte.

Ei le propun liberalilor ca, dacă îl vor pe Klaus Iohannis vicepremier, să-i dea portofoliul Finanţelor, lăsat liber de Daniel Chiţoiu. În acest fel, argumentează Victor Ponta, structura guvernului ar rămâne neschimbată, aceeaşi din 2012, iar cei trei vicepremieri nu s-ar călca pe bătături.

Propunerea PSD se loveşte însă de refuzul PNL şi al lui Klaus Iohannis care spune că nu se pricepe la finanţe, ci doar la administraţie, şi, prin urmare, nu ar avea ce căuta în fotoliul lui Daniel Chiţoiu.

În faţa determinării liberalilor de a-l menţine pe Iohannis ministru de interne şi vicepremier, Victor Ponta le-a aplicat partenerilor de guvernare o nouă lovitură: crearea unei noi funcţii de vicepremier pentru liderul PC, Daniel Constantin.

Premierul ar dori ca deciziile politice în Guvern să fie luate de acest comitet de vicepremieri, dar în condiţiile în care trei dintre ei ar fi de la USD, PNL ar vea un singur vot şi nu şi-ar putea impune niciodată voinţa. Este şi motivul pentru care Crin Antonescuameninţă cu ieşirea de la Guvernare dacă va fi creat acest al patrulea post de vicepremier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri