Video Scandal și ironii în Parlament la dezbaterea Codului Fiscal. "Cea mai nasoală ipostază e ca un bărbat să stea între două femei"

Data actualizării: Data publicării:
parlament
Scandal și ironii în Parlament la dezbaterea Codului Fiscal. FOTO: Captură Digi24

Parlamentarii puterii s-au certat din cauza Codului Fiscal. Pe de-o parte, propunerile făcute de Guvern au fost modificate, pe de altă parte deciziile luate de senatori au fost eliminate de deputați. 

Guvernul a cerut o nouă grilă de impozitare a locuințelor, Parlamentul a decis amânarea măsurii. După mai multe forme dezbătute de parlamentari, deputații au votat ca o astfel de reformă să aibă loc abia din 2025. Pe de altă parte, supraimpozitarea contractelor part-time rămâne în vigoare, chiar dacă măsura a fost criticată de mai mulți membri PNL.

Raluca Turcan, deputat PNL: Propun renunțarea la supraimpozitarea muncii part-time. Dacă această formă a ordonanței va fi votată în modalitatea în care sunteți dvs chemați să o votați și nu susțineți amendamentul pe care vi-l propunem înseamnă că exista suspiciune de neconstituționalitate a acestei legi și oricine atacă la CCR blochează ordonanța.

Deși votul a fost strâns, amendamentul a picat.

Dezbaterile din Camera Deputaților au fost unele tensionate, nelipsite de ironii din partea Puterii și a Opoziției.

Oana Țoiu, deputat USR: Nu știu dacă mai există în România cineva cu curajul doamnei Turcan care a lipsit dimineață împreună cu colegii din PNL.

Raluca Turcan, deputat PNL: Când te erijezi în tânăr și frumos și deștept, dar minți la microfon înseamnă că de fapt nu ai respect pentru cei pe care îi ai în spate.

Daniel Suciu, deputat PSD: Cea mai nasoală ipostaza e ca un bărbat să stea între două femei.

Oana Țoiu, deputat USR: N-am zis că sunt nici frumoasă, nici deșteaptă, dar mulțumesc pentru complimente.

Tensiuni s-au creat și între doi foști colegi de partid. Violeta Alexandru, fost membru PNL, a ironizat-o pe Raluca Turcan. O replică a venit în schimb de la liderul liberalilor din Camera Deputaților.

Violeta Alexandru, deputat Forța Dreptei: Incredibil PNL. A fost o strategie de a veni la microfon pentru, chipurile, a se lupta.

Gabriel Andronache, deputat PNL: Ar trebui să vă fie rușine pentru ce afirmați. Mă bucur că există galerie de fotbal aici. În PNL chiar există democrație.

USR și partidul condus de Orban au anunțat deja că vor ataca modificările aduse Codului Fiscal la Curtea Constituțională, ceea ce va amâna intrarea în vigoare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri