Scandalul ANAF-Intact. Moise Guran: Îl cheamă cineva pe prim-ministru în Senat când e vorba de cetățenii corecți?

Data publicării:
moise

Premierul a dat explicaţii senatorilor despre acţiunile ANAF în cazul televiziunilor familiei Voiculescu. Concluzia lui Dacian Cioloş (în traducere liberă) : Fiscul a făcut ce a făcut legal, dar să o facă mai cu tact şi cu respect faţă de contribuabili. ,,Punerea în scenă"? Vedeţi discuţia dintre Cosmin Prelipceanu şi Moise Guran, la Jurnalul de Seară.

Posted by Jurnalul de Seară on Wednesday, February 17, 2016

Cetățenii corecți, în momentul în care vine Fiscul și le spune să evacueze în cinci zile pentru că e proprietatea statului, se pot judeca mai departe, dar sigur nu-l va chema cineva pe prim-ministru în Senatul României pentru asta. Și se întâmplă frecvent”, a spus Moise Guran, adăugând că nu este vorba despre o creanță fiscală.

Este un show mediatic la care participă președintele României și prim-ministrul”, a spus Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday, adăugând că atunci când Senatul, prim-ministrul și președintele vorbesc despre un subiect, înseamnă că avem o dezbatere publică.

Marketingul adevărat, ăla produce valuri în societate, nu se poate cumpăra cu bani. Trebuie să fii cu adevărat inteligent să pui un produs pe piață într-un fel încât să provoci o dezbatere națională. Dacă atragi și președintele, și prim-ministrul, îmi scot pălăria, nu neapărat și în fața bunelor intenții și a bunelor practici, mai ales dacă este vorba despre marketing politic”, a spus jurnalistul, adăugând că acest subiect nu merita să se transforme într-o dezbatere publică.

Dacă ești vreo firmă sau vreo persoană fizică căreia i-a confiscat statul o proprietate, știți foarte bine că lucrurile nu se întâmplă de această manieră”, a spus Moise Guran. „Ăsta a fost scopul, să provoci un circ să se vadă pe cât mai multe televizoare”, a completat el.

Citiți și Dacian Cioloş: Dacă nu respecta termenul de cinci zile, ANAF putea fi acuzată de discriminare

Am speranța că prim-ministrul Dacian Cioloș le cunoaște, dar nu am certitudinea că președintele le cunoaște”, a spus jurnalistul.

Niște proprietăți aflate în utilizarea unor televiziuni au fost confiscate prin sentința din august 2014, prin care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare, la confiscarea unor bunuri – a acestor bunuri, și la recuperarea a 60 de milioane de euro. Confiscarea acestor bunuri face parte din sentința judecătorească. Nu e vorba de executarea pentru cele 60 de milioane ce trebuie recuperate. Instanța a considerat că bunurile respective au făcut parte din spălarea de bani. A spălat niște bani furați de la stat cu proprietățile respective”, a spus Moise Guran.

Când Fiscul a venit și a zis: ai cinci zile să părăsești... procedura e în felul următor: în perioada respectivă, tu părăsești sau nu. În România, legea îl apără pe cel care posedă un bun și mulți s-au plâns din cauza asta. Dacă ești proprietar și cineva ți-a ocupat bunul fie și în mod abuziv, chiar și în cazul unei proprietăți publice, atunci trebuie să-l dai în judecată, să ceri unei instanțe evacuarea imobilului respectiv. Aceasta este procedura, în cinci zile dacă nu se întâmplă evacuarea, statul poate opri utilitățile, dar e o prostie. În rest, statul face o plângere să-i scoată pe ocupanți de acolo, că nu pot eu”, a adăugat jurnalistul.

Dacă statul știe procedura, de ce s-au apucat cu toții să le dea smetii celor de la ANAF? Cel care urmează a fi executat, infractor, nu mai punem problema de un contribuabil cinstit care nu și-a plătit dările și vine Fiscul să-l execute, ce să înțeleagă agentul după ce a venit președintele României și a spus că astfel de abuzuri nu sunt acceptabile? Nu se pot negocia aceste lucruri”, a completat Moise Guran.

Urmăriți întreaga analiză a lui Moise Guran în materialele video.

Citiți și

Liviu Dragnea: Dacă se întâmplă o evacuare a celor cinci televiziuni, acest guvern nu mai poate rămâne în funcție

Conflictul ANAF-Intact. Premierul Dacian Cioloş face precizări pe Facebook

Klaus Iohannis: „Această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită”. Reacția internauților

Dosarul ICA, de la confiscare la executare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri