Scandalul Elena Udrea – SRI. Emil Hurezeanu: Traian Băsescu poate dezlega misterul

Data publicării:
hurezeanu 1911 2

Domnul Băsescu este hermeneutul principal al întregului mister. Domnul Băsescu, de-a lungul întregii toamne, a făcut dezvăluiri aproape complete legate de mărirea și decăderea importanței serviciilor secrete în propria percepție. Atunci s-a comis, ca să zic așa, fapta. Ce faptă? A neîncrederii președintelui care a făcut cel mai mult pentru servicii în aceste servicii, respectiv a unei distanțări a serviciilor față de președintele căruia îi datorau cel mai mult”, a spus Emil Hurezeanu, în Jurnalul de Seară.

Aici a apărut o pană în sistemul politic. Urmează să aflăm: avea prea multă dreptate domnul Băsescu? Le-a cerut domnul Băsescu șefilor serviciilor secrete să intervină în favoarea doamnei Elena Udrea? Sau le-a cerut să nu se implice în campania electorală? Ce au făcut și ce au spus serviciile secrete în această situație? Cine are dreptate? În mod normal, după știința mea, o astfel de discuție trebuia înregistrată, mai ales dacă era în CSAT”, a adăugat jurnalistul.

Elena Udrea a declarat, în această seară, că l-a informat şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu despre faptul că şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziunea acestuia din urmă.

„I-am spus şi preşedintelui. Ce a făcut el va trebui să îl întrebaţi pe dânsul. Nu vreau să discut despre ce a spus preşedintele Traian Băsescu. Mă surprinde în schimb că toată lumea aşteaptă şi încearcă să provoace o reacţie a preşedintelui. Nu ar fi mai simplu să îl întrebăm înainte pe Dorin Cocoş, pe Alin Cocoş?”, a declarat Elena Udrea. 

Traian Băsescu declara, în octombrie 2014, că va avea o discuţie cu şefii serviciilor secrete, după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Preşedintele de atunci susținea că „sunt câţiva oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al Serviciului, la prestigiul Serviciului, au sărit calul”.

„Profesional, eu spun că sunt nişte servicii puternice şi bune, dar acum greşesc. Atenţie, nu vorbim de Serviciu în ansamblul lui. Să nu vă închipuiţi că ofiţerii SRI aleargă toţi acum şi fac unii la dreapta şi alţii la stânga. Nu, sunt câţiva oameni, din conducerea serviciilor, care, neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul serviciului, au sărit calul”, spunea Traian Băsescu.

Acesta adăuga: „Eu le-am strunit, cât am fost preşedinte, acum, către sfârşitul mandatului, la vârf se fac nişte jocuri care nu îmi plac”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri