Scandalul Gabriel Oprea. Cine este șeful lui Victor Ponta?

Data publicării:
negrutiu

„Dl. Oprea este indispensabil. Pentru guvernare, pentru balanța puterii. În acest moment, dl. Oprea, cu un partid-balama care n-a intrat niciodată în Parlament prin forțele sale, ține în șah guvernarea și îl ține în șah pe dl. Ponta. Dl. Ponta știe că depinde de bunăvoința dlui Oprea ca să nu cadă din funcție. Și opoziția știe că are nevoie de dl. Oprea, dacă vrea să-l dea jos pe dl. Ponta. Și dl. Klaus Iohannis știe acest lucru.

De aceea, dacă vă uitați la reacțiile din ultimele zile ale principalilor actori politici, n-o să vă surprindă.

Vine dl. premier, Victor Ponta, care dezvoltă o teorie jignitoare, în primul rând pentru familia polițistului mort. N-a mers cu cinismul atât de departe, încât să spună că mortul este de vină. Groapa este de vină! Polițistul a murit pentru că era o groapă. Ce să vezi? În drumul său era o groapă! Putea să dea vina pe ploaie sau putea să dea vina pe motocicletă. Pe orice, dar nu pe acest domn general Oprea.

Dl. Klaus Iohannis are o reacție pe surse, în care ne spune că urmărește cu interes subiectul. Adică omul cu cea mai mare legitimitate din România, ales anul trecut în funcția de președinte, privește cu interes, pe surse, acest caz dramatic.

Opoziția. Opoziția are o atitudine de neînțeles față de dl. Oprea. Dna. Gorghiu, inițial, îi reproșa doar o eroare de comunicare, în loc să-i ceară clar demisia din primul moment.

Dl. Oprea a creat această rețea de interese. Vorbește de interes național. Aici este vorba despre o rețea de interese personale și de complicități, în care intră și politicieni, și servicii, și presă, ziariști, care îi spun cu mâna la chipiu: „Dle general!” - a explicat Florin Negruțiu la Digi24.

În ceea ce privește mobilizarea oamenilor pe rețelele sociale, jurnalistul consideră că nu se poate compara situația de acum cu cea generată de proiectul Roșia Montană, când mobilizarea din mediul online nu s-a reflectat în aceeași proporție și concret, în stradă.

„Acum a murit un om”, spune Florin Negruțiu. „Putea să meargă cu această operațiune de mușamalizare peste weekend și să-i și reușească, dacă nu murea un om. A murit un om. Este o tragedie, în mod clar. Este o stare imensă de frustrare în rândul polițiștilor, care s-au săturat să fie un fel de majordomi ai politicienilor. Este o emoție publică, ce nu lasă lucrurile să se stingă. Da, sunt patru zile în care dl. Oprea nu a dat niciun răspuns și sunt o grămadă de întrebări la care dl. Oprea ar trebui să dea un răspuns. Sunt patru zile în care dl. Oprea se ascunde în spatele prietenilor săi politici, care ies și dau diverse explicații, cum a fost cea cu groapa.

După ședința de guvern, Victor Ponta a avut o conferință de presă în care o ziaristă l-a întrebat despre acest caz. Și dl. Ponta răspunde în stilul său zeflemitor: Eu înțeleg că vorbiți ca să vă audă șefii! Ca și când ziarista respectivă punea întrebarea pentru șefi, nu este un subiect care preocupă de patru zile opinia publică din România. Spre cinstea lor, alți ziariști au preluat întrebarea și au ajutat-o pe ziaristă punând întrebări în cascadă pentru Victor Ponta. Victor Ponta a fost ușor descumpănit în momentul în care toți ziariștii s-au orientat pe acest subiect foarte important.

O întrebare: Cine este șeful lui Victor Ponta?”, a încheiat Florin Negruțiu.

Citiți și: 

Obiceiurile vicepremierului. Polițiștii încep să vorbească
Noi dezvăluiri în cazul Gabriel Oprea. Autoritățile tac, oamenii vorbesc
Polițist mort în coloana oficială | O tragedie, multe întrebări și niciun răspuns
Mărturii șocante despre accidentul polițistului din coloana lui Gabriel Oprea
Cazul poliţistului decedat | Demisia în locul tăcerii
Cristian Tudor Popescu: Polițistul a murit pentru „interesul național”
C.T. Popescu: „Și polițistul a zis: Hop! Oprea! Ia să mă duc eu să-i fac puțină escortă!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri