Sari la conținut
News Alert

Scandalul hărții. Premierul îi ia apărarea ministrului Aurescu

 „Domnu' ministru Aurescu, degeaba ați făcut atâtea lucruri bune pentru România în toți acești ani! Înțeleg că ați greșit o hartă!”, a afirmat premierul Victor Ponta, ironic la adresa proporțiilor pe care le-a luat scandalul în raport cu cel căruia i se atribuie meritele de a fi câștigat procesul de la Haga împotriva Ucrainei prin care România a obținut delimitarea platoului continental în Marea Neagră. Tot Bogdan Aurescu este cel care a condus echipa care a negociat cu Statele Unite instalarea scutului antirachetă la Deveselu.

„Eu vreau să vă urez mult succes în continuare, să faceți lucruri bune pentru România”, a punctat premierul, dând de înțeles clar că nu așteaptă demisia ministrului de Externe.

„Cine a greșit plătește”, a adăugat, totuși, premierul. „Înțeleg că se întâmplă și la case mai mari”, a continuat Victor Ponta, minimizând gravitatea incidentului diplomatic: „Înțeleg că domnu' Plevneliev Rosen este președintele României, pe pagina oficială a MAE german”, a spus șeful executivului cu un zâmbet larg. „Vreau doar să vă rog să vă vedeți de treabă în continuare, de ministru de Externe, Ministerul de Externe să-și facă treaba și dacă cineva, sigur, greșește, înțeleg că plătește (aluzie la demiterea purtătorului de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu – n.r.)”, a spus Victor Ponta.

Vreau să dau acest mesaj public și să vă spun tuturor să aveți grijă la funcționari”, a încheiat premierul, adresându-se tuturor miniștrilor.