Scandalul hărții. Premierul îi ia apărarea ministrului Aurescu

Data publicării:
victor ponta guvern - gov 3

 „Domnu' ministru Aurescu, degeaba ați făcut atâtea lucruri bune pentru România în toți acești ani! Înțeleg că ați greșit o hartă!”, a afirmat premierul Victor Ponta, ironic la adresa proporțiilor pe care le-a luat scandalul în raport cu cel căruia i se atribuie meritele de a fi câștigat procesul de la Haga împotriva Ucrainei prin care România a obținut delimitarea platoului continental în Marea Neagră. Tot Bogdan Aurescu este cel care a condus echipa care a negociat cu Statele Unite instalarea scutului antirachetă la Deveselu.

„Eu vreau să vă urez mult succes în continuare, să faceți lucruri bune pentru România”, a punctat premierul, dând de înțeles clar că nu așteaptă demisia ministrului de Externe.

„Cine a greșit plătește”, a adăugat, totuși, premierul. „Înțeleg că se întâmplă și la case mai mari”, a continuat Victor Ponta, minimizând gravitatea incidentului diplomatic: „Înțeleg că domnu' Plevneliev Rosen este președintele României, pe pagina oficială a MAE german”, a spus șeful executivului cu un zâmbet larg. „Vreau doar să vă rog să vă vedeți de treabă în continuare, de ministru de Externe, Ministerul de Externe să-și facă treaba și dacă cineva, sigur, greșește, înțeleg că plătește (aluzie la demiterea purtătorului de cuvânt al MAE, Brândușa Predescu – n.r.)”, a spus Victor Ponta.

Vreau să dau acest mesaj public și să vă spun tuturor să aveți grijă la funcționari”, a încheiat premierul, adresându-se tuturor miniștrilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri