Scenariul lui Traian Băsescu pentru ziua moţiunii de cenzură

Data actualizării: Data publicării:
dancila motiune pnl_inquam ganea (1)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Traian Băsescu a prezentat scenariul moțiunii de cenzură, în viziunea sa: Guvernul va cădea, dar ulterior va apărea un blocaj politic deoarece Victor Ponta va dori să coaguleze o majoritate PSD-Pro România-ALDE. Acesta a precizat că Viorica Dăncilă ar putea rămâne premier interimar până la prezidențiale.

„Ce va fi joi la votul pentru moţiune ? Previzibilă este o cădere a guvernului. Va fi ziua lui Şică Mandolină şi a lui Iohannis. Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic. În realitate marele câştigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porţile nogocierii pentru punerea sub control a PSD – ului”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Acesta a adăugat că președintele Klaus Iohannis va chema ulterior partidele la consultări, însă nu îl va vrea premier pe Ludovic Orban, iar Victor Ponta va dori o majoritate bazată pe PSD - Pro România și ALDE, căreia i se va alătura și UDMR, „contracost”.

„Preşedintele Iohannis va chema la consultări partidele, dar obligaţia lui este ca la ora aceasta să ştie numele viitorului premier. Iar dacă cineva crede că Preşedintele Iohannis îl are în minte pe Ludovic Orban, se înşală. Orban trebuie să stea la rând pentru că înaintea lui ar fi Predoiu… Cu ocazia consultărilor va trebui să-i găsească premierului desemnat şi o majoritate parlamentară ceea ce pare dificil.
Ponta îşi va face jocul cu PSD -ul urmând să încerce coagularea unei majorităţi bazate pe PSD, PRO-RO, ALDE şi căreia se va alătura contracost şi UDMR”, a explicat fostul șef de stat.

Acesta vorbește și despre câteva scenarii, însă concluziile moțiunii sunt căderea Guvernului, faptul că Ludovic Orban nu va fi desemnat premier, iar Viorica Dăncilă va rămâne șef al Executivului până la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Moțiunea de cenzură urmează să fie dezbătută și votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, care va începe de la ora 10.00.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri