Schimbare de planuri pentru Liviu Dragnea

Data publicării:
liviu dragnea

Liviu Dragnea a lipsit duminică de la reuniunea PSD Brăila, unde conducerea partidului a fost criticată chiar de edilul local, pe motive legate de justiţie. Liderul PSD, care s-a plâns de dureri de spate în ultimele zile şi care ar putea fi operat, a fost de altfel obligat să-şi schimbe programul şi pentru următoarele zile, când avea programate mai multe deplasări în teritoriu. Pe de altă parte, luni se judecă un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman. În primă instanţă, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare în acest dosar.

Dispariția medicală a lui Liviu Dragnea

Ministrul sănătății a spus că liderul PSD are încredere în sistemul medical românesc și rămâne internat la București. Dar nu a vrut să precizeze dacă Liviu Dragnea este internat într-un spital privat sau unul de stat.

În prezent, liderul PSD este în spital, sub observație, iar părerile medicilor sunt împărțite. Doi dintre ei ar înclina către o intervenție chirurgicală, ba chiar ar putea fi vorba de două operații, în timp ce alți doi medici sunt de părere că ar mai trebui încercată soluția unui tratament medicamentos. 

Șeful PSD are o dublă hernie de disc, dar și o afecțiune cervicală.

A rămas că i se vor face analize suplimentare, iar luni va fi decisă o soluție.

Luni, Liviu Dragnea avea termen în recursul judecat la Înalta Curte, însă probabil că avocații vor cere o amânare. Înalta Curte ar vrea ca procesul să se încheie până în iunie, pentru că atunci un judecător al completului ar trebui să iasă la pensie.

Luni era programat la PSD și un Birou Permanent Național, care a fost însă amânat. 

Pe de altă parte, marți sau joi urma să fie un Comitet Executiv, la care să se valideze lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Și CEx-ul va fi probabil reprogramat.

La finalul săptămânii, liderul PSD era așteptat în teritoriu, în filiale sensibile: la Cluj, Brașov și Sibiu. Această deplasare a fost anulată.

Scandal la PSD Brăila în lipsa lui Liviu Dragnea

Liderii PSD veniţi la Brăila au fost aşteptaţi la sediul partidului de un grup de protestatari. Unul dintre ei a reuşit să intre în sala de şedinţe şi să îşi strige nemulţumirea.

„Aţi distrus! Aţi trădat! Copiii noştri nu au ce să mânânce!” - a strigat protestatarul.

A fost repede evacuat, la cererea gazdelor evenimentului: „HUO! Ieşi afară, nesimţitule!”.

Protestul nu au fost singura veste proastă pentru membrii PSD.

Social-democraţii din Brăila au aflat cu câteva minute înainte de eveniment că va lipsi de aici Liviu Dragnea - preşedintele PSD. Codrin Ștefănescu le-a explicat că Liviu Dragnea este în spital, că este ţinut sub observaţie. Liderul PSD s-a plâns de dureri de spate puternice în ultima perioadă, tocmai de aceea jurnaliștii au fost rugați să nu se lungească prea mult cu întrebările. Liviu Dragnea ar fi făcut și niște injecții pentru ameliorarea durerilor.

În orice caz, în absenţa şefului de partid, primarul din Brăila s-a plâns că realizările aleşilor locali sunt trecute cu vederea din cauza modificărilor aduse de putere la legile justiţiei.

Marin Dragomir, primarul municipiului Brăila: „Schimbați discursul, stimați colegi de la București! Vorbiți despre realizări, despre ce trebuie să facă PSD. Nu despre niște legi pe care le discutați de doi ani! Ori le schimbați, ori nu, dar abandonați subiectul! Ne face rău nouă, tuturor”.

Senatorul Ion Rotaru a fost ales în cele din urmă preşedinte al PSD Brăila. Alegerea sa vine după ce fostul şef al filialei, Mihai Tudose, a lăsat Partidul Social Democrat, pentru a se alătura formaţiunii Pro România a lui Victor Ponta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri