Școlile au avut program prescurtat. În sălile de clasă s-au amenajat secțiile de vot

Data publicării:
scoala

La Şcoala numărul 160 din sectorul 6 al Capitalei, elevii au fost trimişi acasă de la ora 10 şi a început pregătirea celor şapte secţii de vot care vor funcţiona aici.

„Se amenajează clasa pentru votare. Se pregătesc pentru alegeri, să mobileze clasele”, a spus unul dintre părinți.

În sectorul 5, la Şcoala 280, unde vor fi 8 secţii de votare, părinţii nu ştiau ce se întâmplă. Reprezentanţii şcolii n-au vrut însă să dea lămuriri. Cel puţin, nu presei.

Discuţie între reporter şi reprezentantul şcolii:

„- Am anunţat noi care nu trebuie să vină la şcoală şi care vine. Nu cred că trebuia să ştie şi cei de la Răduţi care nu învaţă la Şcoala 280 după-amiaza.”

În majoritatea şcolilor, orele au fost scurtate şi, în cazul celor de după-amiază, anulate. La Şcoala 190 din Capitală programul de astăzi este mai scurt cu patru ore. Şi asta din cauza faptului că durata unui curs este de doar 30 de minute. La Colegiul Octav Onicescu, la ora 13 mai era doar firma de pază. Orele s-au terminat la 11:30, iar liceenii care aveau program de după-amiază nu au mai venit deloc la şcoală.

Şi la Grădiniţa cu program prelungit „101 Dalmaţieni” din sectorul 4 programul a fost scurtat iar părinţii au fost chemaţi să-şi ia copiii la ora 12:00. Cei mici vor sta acasă şi luni, pentru ca în grădiniţă să se poată face curăţenie. Reprezentanţii inspectoratului şcolar au refuzat să facă orice fel de comentarii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri