SCUZE PENTRU CHIUL. C. Antonescu: Parlamentarii nu lucrează la normă

Data publicării:
crin antonescu senat resized 5360201-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-1

„Noi suntem, din capul locului, vinovați. Vinovați că ce? Că suntem parlamentari. În al doilea rând, asimilarea, vestita poveste cu serviciul, cu strungarul, te duce aici. Ar trebui să fim, bineînțeles, respectuoși, dar ofensivi, în sensul de a descrie calitatea acestui tip de magistratură (...) care este aceea de parlamentar. Și, sigur, să dezvoltăm și celelalte activități, care nu sunt la normă și la snop de legi”, consideră președintele Senatului, Crin Antonescu.

Opinia sa este împărtășită și de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

„Mi s-a părut o emisiune dezastruoasă pentru imaginea noastră, care nu stă foarte bine, nu atinge cote de satisfacție deosebită. Avem activități în teritoriu. Un senator și un deputat nu înseamnă să vină aici și să facă piese (...), la strung și le scoate: am făcut aia, am făcut aia”, este de părere Ilie Sârbu.

Soluția, așa cum reiese din discuțiile Biroului Permanent al Senatului de săptămâna trecută, este ca aleșii să aibă mai multe activității de control a instituțiilor din subordinea Parlamentului, ca să arate că au și alte treburi în afară de aprobat legi.

Nemulțumirile exprimate de conducerea Senatului vin după ce Digi24 a prezentat mai multe reportaje despre chiulul parlamentarilor. Programul de lucru oficial al senatorilor și deputaților prevede patru zile pe săptămână pentru ședințe în plen și în comisiile de specialitate. În realitate însă, situația arată atlfe. Practic, parlamentarii au lucrat în ultima lună doar opt zile.

Citiți și: 

Chiul anunţat în Parlament: Senatorii nu lucrează de Rusaliile catolice

Activitatea în teritoriu a parlamentarilor, chiul pe bani

Cât au muncit și câți bani le-au revenit parlamentarilor pentru trei luni de venit la serviciu

CHIUL ÎN PARLAMENT. Unde sunt aleşii? Acum o lună făceau „diverse”, acum sunt la „studiu individual”

CAMERA ASCUNSĂ. Prima zi de chiul în instituțiile publice

Parlamentarii lucrează opt zile pe lună 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri