Sebastian Ghiţă anunţă că va candida la alegerile europarlamentare

Data publicării:
s ghita octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a anunţat că va candida la alegerile europarlamentare urmând a ocupa prima poziţie a listei pe care o va prezenta Alianţa PRM + PRU, „indiferent de vehiculul politic cu care se va prezenta la alegeri”. „O voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat”, a spus, duminică, Sebastian Ghiţă.

s ghita octav ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Voi candida în faţa românilor, primul pe lista Alianţei PRM +PRU, indiferent de vehiculul politic cu care ne vom prezenta la alegeri. Cine vreţi să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat. Trăiască România mare, unită şi suverană! Campania această electorală nu este despre Europa, Bruxelles, şi ONG-urile lui Soros, campania aceasta este despre noi, despre români”, a declarat Sebastian Ghiţă, duminică, la România TV.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au revocat, joi, ultimul mandat de arestare emis pe numele său, decizia în acest sens fiind definitivă.

Sebastian Ghiţă a plecat din ţară, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, sâmbătă, contestaţia formulată de reprezentanţii Alianţei PRM + PRU la decizia BEC privind înscrierea în alegerile europarlamentare. Liderul PRU Bogdan Diaconu a afirmat că formaţiunea va avea candidaţi proprii.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri