Sebastian Ghiță: „Partidele sunt croite prost. Generează oameni care cresc pe criterii de clientelism, corupţie”

Data publicării:
sebastian ghita - 6842802-Mediafax Foto-Octav Ganea

Sebastian Ghiţă spune că nu se va afla în fruntea noii formaţiuni politice pe care vrea s-o creeze.

Împreună cu alţi tineri o să încerc să stârnesc o mişcare politică. În ianuarie incepem să strângem semnături. Poate nu vor semna oamenii. Vom încerca să facem ceva. Nu e partidul lui Ghiţă şi veţi vedea acest lucru. Nu voi fi preşedintele partidului, dar poate fi un nou partid”, a spus Sebastian Ghiță la „Jurnalul de seară” de la Digi24.

„Am rămas surprins să văd că peste 10 parlamentari mai tineri mi-au dat mesaje”, a mai spus el.

Sebastian Ghiţă adaugă că este nevoie şi de modificarea legii partidelor politice.

„Astăzi, partidele sunt croite prost şi ele, înăuntrul lor generează oameni care cresc pe criterii nu de performanţă, ci pe criterii de clientelism, corupţie. Este un întreg mecanism de hoţie şi de fraudare. Ne păcălim toţi şi vrem să credem că aceste entităţi şi organizaţii sunt cele care ne dau conducătorii. Dacă aceste organizaţii sunt false, corupte şi neperformante, credeţi că vor da conducători performanţi?”, a mai spus el.

Fostul social-democrat a vorbit la Digi24 şi despre despărţirea sa de PSD.

Am solicitat o viteză a execuției reformei nepotrivită pentru PSD. PSD vrea să se reformeze, dar mai încet. Eu vreau mâine”, a spus Sebastian Ghiță.

Victor Ponta a comentat sec ştirea că prietenului său Sebastian Ghiţă va înfiinţa un nou partid. A

E proiectul lui. Eu am fost totdeauna numai în PSD şi aici voi face politică”, a spus el.

Cu o avere estimată la peste 130 de milioane de euro, Sebastian Ghiţă a devenit deputat PSD în urmă cu doi ani. Omul de afaceri are o veche relaţie de prietenie cu Victor Ponta. Cei doi obişnuiesc să meargă împreună la meciuri de baschet sau în concedii.

Ultima escapadă celebră a fost la vacanţa la Abhu Dabi, imediat după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale. De la venirea la putere a social-democraţilor, în mai 2012, firmele controlate indirect sau apropiate de Sebastian Ghiţă au obţinut contracte cu statul în valoare de aproape 28 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri